L’ajuntament de la Bisbal ha signat un conveni de col•laboració amb la Coordinadora Felina de Tarragona

La signatura s'ha fet possible després que fos aprovat per Junta de Govern el passat 22 de febrer

La Regidoria de Medi Ambient ha signat un conveni amb la Coordinadora Felina de Tarragona aquest dimarts 6 de març, després que fos aprovat per Junta de Govern el passat 22 de febrer. Es tracta d’un acord per a la gestió ètica de colònies de gats urbans dins del terme de la Bisbal del Penedès que consistirà en capturar, esterilitzar (i marcar una de les orelles dels gats esterilitzats), vacunar i desparasitar els gats, amb la finalitat de controlar la població felina del municipi i vetllar per la seva salubritat, complint així amb el Decret Legislatiu 2/2008 pel qual s’aprovava el Text Refós de la Llei de Protecció dels Animals.

En l’actualitat s’està duent a terme el registre de colònies. Aquells ciutadans que alimenten colònies (de moment s’han calculat uns 20 alimentadors) es poden adreçar a l’Ajuntament per registrar les seves colònies i obtenir el carnet d’alimentador, un cop es comprovin les dades. Prèviament hauran de signar un document mitjançant el qual acceptaran la normativa local d’alimentació de colònies. Des de l’Ajuntament fem una crida perquè aquelles persones que no hàgiu registrat la colònia que alimenteu, ho feu a través del següent formulari web: https://goo.gl/j3zRNF.  També podeu fer el registre directament a l’Ajuntament.

Mentrestant, la Regidoria de Medi Ambient i la Coordinadora Felina de Tarragona aniran confeccionant un mapa de colònies amb les dades obtingudes, un document que servirà per estudiar la població felina i poder-la ubicar i controlar. D’aquí a un mes, aproximadament, començarà la primera fase del projecte pilot en la colònia de gats que s’hagi considerat més visible, o més urgent, a partir de les dades obtingudes a l’estudi i, durant un període de tres mesos, es duran a terme les esterilitzacions de més de quaranta gats de la Bisbal. Val a dir que, enguany, l’Ajuntament de la Bisbal destinarà 10.000€ per al projecte de gestió ètica de les colònies de gats al municipi.