La Ruta del Xató torna un any més a Calafell

Set restaurants locals formen part enguany del principal producte de turisme gastronòmic del Penedès

Calafell torna a participar, un any més, en la Ruta del Xató, el principal producte de turisme gastronòmic del Penedès. Fins a principis de la primavera, set restaurants calafellencs oferiran menús basats en el xató: A Can Pilis, Casa Pedro, Eusebio, L’Estany, Restaurant Kursaal, La Mar de Fons i Vell Papiol. A més, l’hotel Kursaal oferirà allotjament dins de les diferents iniciatives i campanyes que formen la Ruta del Xató.

De la seva banda, la xatonada popular de Calafell se celebrarà el diumenge 17 de març, en aquest aquest al nucli de la Platja, d’acord amb el caràcter itinerant d’aquesta festa pels tres nuclis del municipi. Calafell participa des de l’any 2000 en la Ruta del Xató durant els mesos hivernals i organitza, a més, una xatonada popular.

La nova temporada, que s’ha presentat aquesta setmana a Sitges, és plena de novetats i es posa l’accent la idea de col·leccionar experiències gastronòmiques i també turístiques a les poblacions de la Ruta del Xató. Un dels materials promocionals és un àlbum de cromos que permet justament col·leccionar vivències, amb imatges que retraten totes les iniciatives turístiques que pot gaudir qui visiti el Penedès amb l’argument de menjar xató.

Cada cop que un client demani xató a un restaurant acreditat per la Ruta, rebrà un sobre amb cromos, que, a més, pot tenir un premi: nits d’hotel amb activitats, àpats a base de xató, vins de la DO Penedès, premis dels patrocinadors de la Ruta… També es pot demanar l’àlbum el primer cop que es vagi a un d’aquests restaurants.