La consellera Budó presenta el PUOSC 2020-2024 al Penedès

El PUOSC 2020-2024 està dotat amb 250 milions d’euros i és el principal instrument per portar a terme noves infraestructures, equipaments o serveis de competència municipal

Imatge de la consellera Bundó on presenta el PUOSC 2020-2024 a Vilafranca del Penedès. (Cedida)
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha presentat aquesta tarda a Vilafranca del Penedès el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) 2020-2024 a la demarcació del Penedès. Budó ha explicat que amb la recuperació del PUOSC “el Govern torna a tenir una eina de cooperació en inversió local amb el territori”. Per a la consellera, aquest pla ha permès a la Generalitat “compartir, col·laborar i cooperar amb aquelles inversions que són necessàries en el món local”. I d’aquesta manera “garantir l’equilibri territorial, la dinamització dels municipis i la millorar la qualitat de vida de la gent”.
El PUOSC està dotat amb 250 milions d’euros i garanteix un mínim per a cada ens sol·licitant. Hi ha dues línies de subvencions: la primera, amb 160 milions d’euros, i a la qual poden optar la totalitat dels ens locals, que són 947 ajuntaments, 41 consells comarcals i 65 entitats municipals descentralitzades. La segona, amb una dotació de 90 milions d’euros, és específica per a municipis petits i nuclis de població de menys de 5.000 habitants, poden optar-hi 737 ajuntaments, 1 consell comarcal i 64 entitats municipals descentralitzades. La consellera Budó ha assegurat que d’aquesta manera “estem dotant d’una eina econòmica més forta als municipis petits, per tal de garantir la seva capacitat inversora i poder garantir l’equilibri territorial”. Això vol dir que “a les ciutats grans, aquestes subvencions podran arribar a finançar, fins a un 50% del cost de la inversió. I, en el cas dels municipis petits, podrem arribar fins al 95%”, ha explicat.
A la demarcació del Penedès poden optar al PUOSC 72 municipis, 3 Consells Comarcals i 25 municipis de l’Anoia.
El Govern ha previst un calendari extens per poder sol·licitar el PUOSC. Es donarà de termini fins al 15 de novembre per presentar sol·licituds; fins el 5 d’abril del 2020 es dona de termini per presentar esmenes, valoració, comissió tècniques o informes d’altres departaments; abans del mes de maig es portarà a la comissió local de cooperació; i la resolució i la seva publicació al DOGC serà al voltant del 25 de maig de 2020.
A la presentació del pla d’inversió a la demarcació del Penedès, hi han assistit alcaldes, regidors i tècnics dels ajuntaments i ha comptat amb la participació de la directora general d’Administracions Locals, Rosa Vestit i el sotsdirector general de Cooperació Local, Jordi Castells. També hi ha assistit el delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès, Pere Regull.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès assisteix a aquesta reunió

La secretària, la tresorera municipal i l’alcaldessa de la Bisbal del Penedès han assistit, aquest dimecres, a la reunió informativa convocada pel Secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar. L’objectiu de la xerrada era apropar el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) als assistents, ja que al novembre finalitza el termini per presentar sol·licituds per a demanar aquests ajuts per a inversió.

Durant la xerrada, que ha comptat amb la presència de la Consellera de Presidència, Meritxell Budó, s’han desgranat els detalls sobre aquests ajuts i les seves bases als ajuntaments assistents.

L’alcaldessa de la Bisbal del Penedès, Agnès Ferré, ha explicat que “enguany el Govern de la Generalitat de Catalunya ha recuperat aquest Pla i hem cregut oportú assistir a la convocatòria d’avui perquè aquests ajuts per a inversió, que es concediran per al quadrienni 2020/2024, poden ser molt beneficiosos per a la Bisbal”.