La campanya sobre el top manta d’aquest estiu en recorda els perjudicis de tota mena

El lema de la iniciativa és “No t’enganyis, no només compres un producte fals”, que vol recordar que els perjudicis que causa aquesta activitat il·legal van molt més enllà d’una infracció de la normativa de propietat intel·lectual

El departament d’Empresa de la Generalitat, amb la col·laboració dels ajuntaments, ha posat en marxa aquest estiu l’habitual campanya informativa sobre el top manta. El lema de la iniciativa és “No t’enganyis, no només compres un producte fals”, que vol recordar que els perjudicis que causa aquesta activitat il·legal van molt més enllà d’una infracció de la normativa de propietat intel·lectual.

La campanya explicita quatre perjudicis que causa el top manta, inclosos perjudicis per als propis compradors:

–Compres productes que no han passat els controls de qualitat.

–Realitzes una activitat il·legal que pot suposar una sanció de fins a 2.000 euros.

–Alimentes grups organitzats que es beneficien de l’incompliment de la llei.

–Perjudiques l’activitat econòmica del nostre país. Et perjudiques a tu mateix.

Aquests consells figuren en 40.000 cartells i 300.000 díptics que s’han editat en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

Al llarg d’aquest últim any, la policia ha atacat el cor del top manta desmantellant algunes de les principals xarxes de falsificació i distribució de material per a la venda ambulant. Ara fa poc més de mig any, es va crear una via de “coordinació global” a Catalunya des de tots els nivells administratius (Generalitat, Delegació del govern espanyol i diferents ajuntaments) per lluitar contra aquest fenomen. Tot plegat, des de l’acció social que afecta persones i famílies a molts nivells (trames, xarxes mafioses o aquells que intenten guanyar-se la vida), l’acció policial per evitar la instal·lació de l’activitat o el consum responsable per conscienciar el consumidor.