Ja han finalitzat els treballs de millora al torrent de les Segueres de la Bisbal del Penedès

La intervenció perseguia els objectius de garantir la funcionalitat hidràulica del torrent i afavorir els seus accessos i espais de pas

Imatge del torrent de les Segueres. (Cedida)

La Regidoria de Medi Ambient informa que ja han finalitzat les actuacions de millora de la funcionalitat hidràulica i de l’ús públic sobre el torrent de les Segueres, a l’oest de l’Esplai del Penedès. La intervenció s’ha fet sobre un tram de 1.200 metres de llarg i una superfície d’11.700m2 del torrent, entre el barranc del Clot de Bou (aigües amunt) i el fondo de Cal Llac (aigües avall).

Les actuacions que s’hi han dut a terme perseguien els objectius de garantir la funcionalitat hidràulica del torrent i afavorir els seus accessos i espais de pas, així com promoure la formació i la millora de l’ocupabilitat de quatre persones en risc d’exclusió sociolaboral. Així, s’han retirat elements (com ara arbres caiguts, canyes, residus…) que poguessin suposar obturacions del torrent; s’ha millorat l’accessibilitat de la ciutadania; s’han netejat els hàbitats forestals, matolls i indrets susceptibles de ser freqüentats per les persones, per reduir el risc d’incendi; i s’ha dut a terme una restauració ambiental amb l’objectiu d’afavorir la biodiversitat i la diversificació del paisatge.

La regidora de Medi Ambient, Leo Uceda, ha explicat que “aquesta actuació era necessària per a la prevenció d’incendis però, alhora, complia altres funcions, com ara preservar el nostre entorn natural, la seva fauna i la seva flora; la prevenció d’inundacions; i la millora de l’espai perquè els excursionistes i senderistes poguessin seguir gaudint d’aquest espai en bones condicions. A més, amb aquesta iniciativa, promoguda des de la Diputació de Tarragona, hem pogut contribuir a ocupar quatre persones en risc d’exclusió sociolaboral”.

La regidora ha volgut recordar que “any rere any treballem per millorar les zones boscoses del municipi, perseguint objectius similars als d’aquesta actuació. En la nostra zona hi ha moltes pinedes i arbustos i és important que puguem anar treballant en la neteja i millora d’espais com el torrent de les Segueres o la millora i senyalització dels camins municipals, com hem anat fent des de la Regidoria de Medi Ambient”.