Inauguració del monument als donants de sang a Sant Jaume dels Domenys

Aquest és el primer monument que s'instal·la a la comarca del Baix Penedès

Imatge d'aquesta inauguració. (Cedida)

Aquest passat dissabte 16 de novembre, es va inaugurar oficialment el monument en reconeixement als donants de sang de Sant Jaume dels Domenys.

Aquest és el primer que s’instal·la a la comarca del Baix Penedès. El segon municipi de la comarca a tenir un monument dedicat als donants de sang serà el Vendrell, que l’instal·larà entre els mesos de gener i febrer de l’any que ve.

L’acte d’aquest passat dissabte, que va començar cap a tres quarts d’1 del migdia, va comptar amb l’assistència del president de la Federació de Donants de Sang de Catalunya, Marc Ibars; el president del Baix Penedès, Pep Bargalló; la doctora Núria Vilanova;  els delegats del Banc de Sang i Teixits dels municipis de la comarca; l’alcalde de Sant Jaume, Joan Ignasi López i regidors de l’Ajuntament, amb la presència d’alguns veïns i veïnes del municipi. La delegada del Banc de Sang a Sant Jaume dels Domenys, Dolors Fernàndez, va donar la benvinguda a tothom explicant que era un honor comptar amb aquest monument per agrair molt sincerament a tots els donants de sang que des de fa temps se solidaritzen amb aquesta causa. L’escultor Joaquín Martínez Izquierdo, veí de l’Hostal, va explicar el significat de l’escultura de ferro forjat, un gran cor que representa a tots els donants i les dues gotes de sang que cauen d’aquest cor complementat amb l’escut de Sant Jaume dels Domenys. Tot seguit, Mossèn Alegret va beneir el monument i es va donar la paraula al president del Banc de Sang del Baix Penedès, Pep Bargalló, que va assegurar que Sant Jaume dels Domenys és un poble molt solidari pel que fa a les donacions. L’alcalde del municipi, Joan Ignasi López, va acabar agraint l’assistència a tothom entregant un ram de flors de part de l’Ajuntament a la delegada de Sant Jaume. Per acabar, Marc Ibars, president de la Federació de Donants de Sang, va fer entrega d’un obsequi a l’alcalde, un plat de vidre fet a mà per un escultor garrotxí, que simbolitza tots els donants de sang. Paral·lelament a l’acte, al CAP es va fer la donació corresponent al mes de novembre. En total, es van registrar 47 oferiments dels quals 37 es van formalitzar amb donacions. La propera donació serà al mes de març.