Els horts ecològics municipals de Cunit estrenen un hotel d’insectes

La iniciativa pretén incentivar la biodiversitat dels horts creant un espai de refugi per acollir els insectes, hivernar o nidificar

Imatge dels horts urbans de Cunit. Foto: Eix Diari

L’hotel d’insectes instal·lat als Horts ecològics de l’Era de Cal Marquès s’ha construït emprant materials naturals com ara palla, pinyes, troncs, canyes o escorça d’arbres, materials que reprodueixen els hàbitats naturals dels insectes per tal d’afavorir la seva presència a l’hort i servir-los de refugi.

Aquests hotels acullen diversitat d’insectes que actuen com a pol·linitzadors, com les  abelles i els borinots,  i dels quals depenen la major part de les plantes que cultivem,  o com a depredadors de plagues, com marietes, crisopes o vespes, entre d’altres.

La instal·lació d’aquests refugis d’insectes permet afavorir-ne la seva població, molt important en l’equilibri dels ecosistemes, i contribuir ni que sigui a  petita escala a afavorir l’existència d’aquells que es troben en situació crítica per causa de la intervenció humana com ara l’ús indiscriminat de pesticides.

De la construcció de l’Hotel d’insectes se n’ha ocupat un veí de Cunit que de manera desinteressada l’ha ofert a l’Ajuntament per a instal·lar-lo al recinte d’horts ecològics municipals.