Hisenda desbloqueja els comptes de la Coordinadora de Colles Castelleres

El Ministeri s'excusa amb l'entitat i argumenta que se'ls va incloure per un error amb el NIF a la llista d'organismes afectats pel bloqueig

El Ministeri d’Hisenda ha desbloquejat els comptes bancaris de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), intervinguts des del passat 20 de setembre. A través de dos correus electrònics, Hisenda s’ha excusat amb l’entitat ja que se’ls va incloure per error en el llistat d’organismes a qui el govern espanyol ha intervingut les finances per impedir la celebració del referèndum. Com han explicat fonts de la CCCC, en el llistat d’organismes intervinguts apareixia el Consorci del Museu Casteller de Valls amb el NIF de la Coordinadora. Des de CCCC han assegurat que aquest sis dies de comptes bloquejats no han suposat cap greu inconvenient més enllà de petits entrebancs de gestió però han reconegut que s’han sentit “molestos i emprenyats” per la situació perquè “ni tocava ni corresponia”.
La CCCC va informar aquest dimarts que tenien els comptes bloquejats des del passat 20 de setembre. La coordinadora va esperar uns dies a fer-ho públic perquè va rebre amb “sorpresa” la decisió i no s’ho acabaven de creure. De fet, van demanar al Ministeri d’Hisenda que els aixequés la intervenció després de comprovar que no apareixien al llistat d’entitats afectades per la intervenció. Només hi apareixia el seu NIF però atribuït al Consorci del Museu Casteller de Catalunya, del qual forma part l’entitat, juntament amb l’Ajuntament de Valls, la Diputació de Tarragona i la Generalitat.

Hisenda els ha reconegut aquest dimecres que l’acció “no procedia” i que ha estat fruit d’un error amb el número d’identificació fiscal. També els han “ofert disculpes”.

La CCCC és una entitat de tipus federatiu, privada i sense ànim de lucre, com ho són totes les entitats que en formen part, i sense cap relació orgànica amb la Generalitat de Catalunya.