Els pressupostos participatius de Calafell tripliquen el nombre propostes presentades de l’any passat

La ciutadania planteja 108 propostes, que ara s’analitzaran abans de passar a la votació final

Imatge corporativa. (Cedida)

La primera fase dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calafell per a 2020 ha recollit 108 propostes de la ciutadania. Aquest nombre gairebé triplica les que es van presentar l’any passat, que van ser 36. L’Ajuntament ha reaccionat molt positivament davant de l’èxit de la convocatòria, que d’any en any va aconseguint una participació més alta de la ciutadania.

El primer any, es van presentar 29 propostes. El segon, 36. Ara,108. Podeu veure les propostes presentades enguany clicant en aquest enllaç.

El termini per presentar propostes va acabar la mitjanit de diumenge passat. Ara s’obre un termini d’avaluació de les propostes per part dels serveis tècnics municipals. Fins al 27 de setembre, s’avaluarà la viabilitat de les idees i es calcularà el seu cost econòmic.

Els ciutadans poden decidir un import de 500.000 euros, equivalent a l’1% del pressupost municipal anual. Una de les novetats d’aquesta tercera edició dels pressupostos participatius de Calafell és que les propostes poden arribar a tenir aquest mateix import. Si una proposta supera el màxim de 500.000 euros, es valorarà conjuntament amb els seus promotors si es pot reduir l’actuació. Davant de dues propostes similars, els serveis tècnics municipals valoraran conjuntament amb els promotors si es poden unificar.

La votació de les propostes finalistes es farà entre el 7 i el 20 d’octubre. Serà exclusivament digital, a través de la plataforma electrònica de participació decidim.calafell.cat. Poden votar les persones més grans de 16 anys empadronades al municipi. Cada persona pot votar només una proposta. Per això, cal registrar-se en la plataforma electrònica. Al pressupost municipal de 2020 s’hi incorporaran les propostes que obtinguin més vots fins exhaurir els 500.000 euros.