El transport escolar de Calafell incorpora 8 vehicles nous

Tenen les últimes mesures de seguretat i baixos nivells d’emissions a l’atmosfera

El transport escolar de Calafell incorporarà 8 vehicles nous a partir del curs vinent. Tenen capacitat entre 25 i 65 places i compten amb els últims sistemes de seguretat. A més, estan equipats amb motors Euro VI, que garanteixen baixos nivells d’emissions a l’atmosfera i ajuden a respectar el medi ambient.

L’empresa Hife, adjudicatària del servei municipal de transport escolar, ha presentat aquests vehicles, tot coincidint amb la inauguració de l’ampliació de la base que té al Parc Empresarial de Calafell. Hife ha invertit 2,5 milions d’euros en l’adquisició dels nous autobusos i l’obra de l’ampliació. Les instal·lacions tenen ara 3.300 metres quadrats, el doble que anteriorment, i i la seva capacitat passa a ser de 40 vehicles.

Josep M. Chavarría, conseller delegat d’Hife, ha esplicat que els nous autocars de transport escolar són “d’última tecnologia, respectuosos amb el medi ambient i amb les mesures de seguretat, actives i passives, més modernes”. Chavarría ha afegit que “a Calafell continuem apostant per una millor mobilitat pública al municipi, i amb l’objectiu a curt de termini d’oferir més seguretat, qualitat i innovació en el servei”.

I ha destacat que, tot plegat, és possible “per un Ajuntament que, sense tenir obligació d’oferir transport públic, aposta per un transport públic de qualitat i una bona mobilitat pública”.

De la seva banda, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha dit que “el transport escolar i el transport urbà són un tàndem, entre l’Administració local i l’empresa privada, que al nostre municipi està funcionant molt bé”. Ferré, a més, ha anunciat una propera ampliació de l’horari del transport urbà, amb més servei al matí i a la nit.

Hife opera al municipi de Calafell des de 1999, quan va començar a prestar serveis de transport escolar. Posteriorment, va començar a fer els de transport públic urbà. En el cursEl tra que és a punt d’acabar, el transport escolar ha portat 425 alumnes diaris, un de cada quatre dels possibles usuaris. El transport públic urbà, de la seva banda, registra actualment 230.000 passatgers a l’any, i n’ha crescut 60.000 anuals des que es va ampliar el servei a primera hora del matí, als vespres i els caps de setmana.

El servei de transport urbà ha guanyat recentment un dels premis de transport públic més prestigiosos de l’Estat espanyol. El que des de 1992 concedeix la revista especialitzada “Autobuses&Autocares”. Calafell l’ha assolit en la categoria de transport urbà per a municipis petits i mitjans.