El “nou” pavelló Joan Ortoll ret homenatge als principals jugadors d’hoquei i patinadors i patinadores de la història de Calafell

És la primera part d’una museïtzació sobre uns esports molt arrelats al municipi

Imatge d'una de les façanes del poliesportiu. (Cedida)

Les obres de remodelació del pavelló poliesportiu Joan Ortoll inclouen un homenatge als principals jugadors d’hoquei i patinadors i patinadores de la història de Calafell. Els seus noms estaran inscrits a les façanes exteriors de l’edifici, per perpetuar el seu record i agrair la seva aportació a l’històric Club Patí Calafell.

La llista de noms està formada per tots els jugadors del primer equip d’hoquei de Club, des de la seva fundació, el 1952, fins avui, i el dels patinadors i patinadores que hagin participat en un campionat d’Espanya o d’Europa de patinatge artístic.

Aquesta acció és la primera part d’una museïtzació sobre l’hoquei al municipi. El Club Patí Calafell és l’entitat esportiva més antiga del municipi i l’única que ha aconseguit jugar a primera divisió estatal, així com disputar competició europea.

Recordem que el passat 17 de setembre es va reobrir parcialment el pavelló, concretament la pista principal i les dues noves pistes annexes. D’aquesta forma van poder començar els entrenaments. Amb aquesta reobertura parcial s’ha pal·liat el retard acumulat per les obres, que han patit tota mena d’imprevistos. En breu s’espera poder disputar-hi competició, ja amb normalitat. La resta d’obres del recinte, incloses les del Teatre Joan Colet, continuen i es confia tenir-les acabades abans d’acabar l’any.

La inversió que es fa en la remodelació d’aquests importants equipaments municipals puja a 4,26 milions deuros. Tant el pavelló com el teatre, sobretot el primer, havien quedat obsolets després de més de 40 anys d’ús. L’evidència més clara és que un dels principals treballs ha estat la retirada d’una coberta de fibrociment (uralita). Tampoc estaven al dia les instal·lacions, els vestidors o l’accessibilitat. Per exemple, el pavelló era l’edifici municipal que consumia més electricitat, tant per les seves dimensions com per el desfasament de la seva il·luminació. Ara, en canvi, s’ha reforçat l’entrada de llum natural i s’ha instal·lat tecnologia led, amb la qual cosa l’estalvi energètic serà molt important.