El Consell Comarcal insereix al món laboral 19 persones

El programa s’adreça a persones aturades de llarga durada

El Consell Comarcal del Baix Penedès ha iniciat aquest febrer el programa Enfeina’t amb l’objectiu de facilitar la pràctica laboral i l’adquisició d’experiència a persones en situació d’atur mitjançant la seva contractació laboral. A més de l’adquisició de l’experiència laboral, aquestes persones també tindran un acompanyament que els facilitarà instruments per assolir la seva inserció laboral.

En total són 12 peons d’obra i manteniment, que treballen en diferents tasques ubicats a cada municipi de la comarca, excepte Llorenç del Penedès i El Vendrell. També s’incorporen 5 llocs d’Auxiliar administratiu/-va, que treballaran al mateix Consell Comarcal, als departaments d’Ensenyament, Serveis Socials, Turisme, Intervenció i Ocupació), 1 monitor de lleure (a Llorenç del Penedès), i 1 informador/-a (1 lloc de treball per 9 mesos, ubicat al Vendrell). Els contractes són de 12 mesos (excepte l’informador, que iniciarà al maig).

El programa s’adreça a persones aturades de llarga durada, en especial atenció també al col·lectiu femení, que estiguin inscrites a les oficines de Treball del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i que portin un mínim de 12 mesos inscrites, continuats o no, dins d’un període de 18 mesos.

Les persones contractades tenen la tècnica d’orientació com a persona de referència per assolir una millor adaptació al lloc de treball i un reforç competencial durant la contractació laboral per al posterior retorn al mercat laboral. També és encarregada d’elaborar un diagnòstic de cada persona per a poder treballar aptituds que puguin tenir minimitzades pel temps que estan a l’atur. En funció de les necessitats del participant, es treballaran uns aspectes o uns altres.

El projecte Enfeina’t està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i pel Servei Públic d’Ocupació Estatal del Ministerio de Empleo y Seguridad Social a càrrec de la Conferència Sectorial d’Ocupació i Assumptes Laborals.