Calafell tanca el finançament per a un paquet d’inversions de 4,72 milions d’euros

Són obres en equipaments i carrers, una part de les quals prové de la participació ciutadana

Imatge de la remodelació del pavelló Joan Ortoll. (Cedida)

L’Ajuntament de Calafell ha tancat el finançament per a un paquet d’inversions a fer al municipi, per import de 4.725.078,58 euros. El ple del mes de setembre ha aprovat una operació de crèdit a llarg termini per a aquest import. D’aquesta forma, moltes obres que ja estan fins i tot adjudicades, pendents d’aquest finançament, podran començar d’immediat.

La inversió de més import va dedicada a la remodelació del pavelló Joan Ortoll i el Teatre Joan Colet, amb 2.234.708,59 euros. Les obres ja estan en marxa, però el seu finançament s’ha repartit en diferents operacions i ara s’aprova l’import restant. També hi haurà 220.000 euros per al nou skateparc que forma part del projecte.

Encara pel que fa a equipaments, ja es destinen els primers diners a la futura escola municipal de música i arts. Seran 291.206,64 euros, per a l’elaboració del projecte.

A més, amb aquesta operació es cobreixen les inversions guanyadores dels pressupostos participatius de 2019 i que, amb aquests diners, podran començar en breu termini. Destaquen la pavimentació de l’aparcament de l’escola Santa Creu, l’arranjament de la pista d’atletisme de l’Institut Camí de Mar, la millora de l’accés a Bellamar, l’escola de natura de Mas Mel o nous espais canins. També es preveuen els diners per als projectes de recuperació del patrimoni nàutic local, que van ser les propostes que més vots van obtenir en aquell procés de participació.

Una part dels diners també completaran el pressupost d’obres tan importants com la remodelació total de la vorera nord (costat muntanya) del Passeig Marítim a Segur de Calafell. És una obra d’inici imminent.

El crèdit serà a 10 anys, amb el primer any de carència (es paguen interessos, sense amortitzar encara capital). L’interès serà de l’euríbor a tres mesos més un 0,55% i no hi haurà comissions. Al concurs per adjudicar aquesta operació, s’hi van presentar tres entitats: la Caixa de Crèdit d’Enginyers, el Banc de Sabadell i Caixabanc. Totes tres presentaven exactament les mateixes condicions. Davant d’això, l’Ajuntament podia fer un sorteig o repartir el préstec entre les tres entitats. S’ha optat per la segona fórmula i, per tant, hi haurà tres préstecs per import de 1.575.026,19 euros cadascun.