Calafell renova el 80% dels fanals del municipi

Ja s’ha completat el canvi de lluminàries a Mas Romeu, a Bellamar, a Mas Mel i a la zona central de Segur i el barri de Rodríguez Pita

La renovació de l’enllumenat públic a Calafell frega el 80% dels 5.200 fanals als quals s’havia de canviar la lluminària. I pel que fa als 1.234 fanals que s’han substituir íntegrament (inclòs el bàcul i el cablejat), el canvi està en el 30%.

Ja s’ha completat el canvi de lluminàries a Mas Romeu, a Bellamar, a Mas Mel i a la zona central de Segur i el barri de Rodríguez Pita. Està a punt d’acabar la substitució al nucli del Poble i a la Masia de la Font. A més, en un mes acabaran les obres de l’enllumenat de la urbanització les Brises, que s’ha hagut de fer completament nou perquè tenia el servei més obsolet i deteriorat de tot el municipi.

De la seva banda, el proper mes de febrer començarà la renovació de l’enllumenat de Segur Platja. I després de Setmana Santa, s’iniciaran els treballs al nucli de la Platja. També s’actuarà a Calafell Residencial, si bé s’està perfilant encara el projecte.

Al municipi de Calafell hi ha 9.000 punts d’enllumenat públic. El projecte de renovació n’inclou 6.434. La resta no caldrà substituir-los, ja que són relativament nous, ja ofereixen un bon estalvi energètic i estan en bon estat de conservació. Els nous punts de llum usen tecnologia led, la qual cosa permetrà un estalvi energètic valorat en aproxidament uns 420.000 euros anuals.