Dimecres, 24 d'abril de 2024
És notícia

Aquest divendres comença la 7ena Enramada de l’Arboç amb la inauguració a càrrec de Montse Estruch

Avatar photo

La televisiva cuinera inaugurarà una mostra plena de novetats amb un tast d’olis, un taller de tapes biosaludables, i una caminada entre vinyes

Cartell de l’Enramada 2019. (Cedida)

La cuinera Montse Estruch serà l’estrella gastronòmica encarregada d’inaugurar la 7a edició de l’Enramada de l’Arboç. L’acte d’inauguració tindrà lloc a l’escenari de l’Enramada el divendres 25 d’octubre a les 8 del vespre, quan la cuinera pronunciarà la xerrada “Sensacions Mediterrànies”.

El mateix divendres després de la xerrada inaugural David Vernet, xef executiu del restaurant El Vell Papiol de Calafell i membre del col·lectiu baixpenedesenc Terra i Taula, oferirà a tots els assistents una demostració de cuina amb la recepta experimental Coca Enramada del Penedès Marítim. Una proposta que, seguint la filosofia de l’Enramada i la seva pròpia, serà elaborada amb productes de temporada i proximitat. 

El dissabte arrencarà amb una agradable caminada entre vinyes fins a Llorenç del Penedès on es farà una visita guiada a la Cooperativa Agrícola i un tast de vins i caves. Cal fer la inscripció prèvia.

Una de les activitats més novedoses de la 7a edició de l’Enramada de l’Arboç serà, sens dubte, el tast d’oli d’oliva del dissabte 26 d’octubre a les 12.15h dirigit Jordi Pascual Soler, fundador de Torclum, membre del col·lectiu baixpenedesenc Terra i Taula, i hereu d’una llarga tradició familiar de cultiu de l’olivera al Baix Penedès. En aquest tast s’introduirà als assistents en l’apassionant i desconegut món de les propietats organolèptiques de l’oli d’oliva i s’oferiran també consells sobre la seva conservació òptima i la seva versatilitat a la cuina. Per inscriure’s a aquest tast cal enviar un correu electrònic amb el nom, número de telèfon i nombre de places reservades a [email protected]. Seguidament tindrà lloc una altra de les activitats més novedoses: un taller de tapes biosaludables a càrrec de la cuinera Mery Ruiz, dirigit a totes les persones que estan sensibilitzades amb una dieta saludable i sobretot, per als més petits de la casa. Amb el preu de la inscripció a aquest taller s’inclou de regal el davantal solidari a favor de les Associacions de malalts de ronyó ADER i ALCER.

La tarda del dissabte serà el moment en que aficionats i curiosos podran delectar-se amb les demostracions gastronòmiques, o show cookings. La vetllada començarà a les 18.30 h amb els xefs Joel Molina del Barretet, i Jordi Martínez, del restaurant Coll de Nulles. Dos cuiners de prestigi que cuinaran en viu les receptes: coca mediterrània amb tagliata de llamàntol i muselina de sobrassada, i salmó micuit fumat amb llenya de hickory.

Seguidament, els fogons de l’Enramada acolliran un segon show cooking que combinarà les millors qualitats del forner artesà Luis Montes, de l’Artesà de Calafell, amb les dots del xef executiu d’ascendència argentina del restaurant Santo Porcello de Barcelona, Aníbal Bonino. Ambdós mestres treballaran plegats per elaborar dues varietats experimentals de coca enramada, una coca enramada de ceps i una coca enramada de calçots.

La vetllada seguirà amb les actuacions musicals de Rosa Maria Inglada (versions pop i soul) i del duet de Calafell Anna&Ignasi (cançó d’autor i versions), per acabar amb el gran sorteig final que clourà la setena edició de l’Enramada.

L’Enramada de l’Arboç és una mostra enogastronòmica concebuda i organitzada per la regidoria de Turisme i Promoció econòmica de l’Ajuntament de l’Arboç.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Sitges programa una desena d’activitats i exposicions per celebrar el Dia de l’Artista

Notícia següent

Primers 100 dies de mandat del govern de Sant Pere de Ribes

Notícies relacionades