Aprovada l’ampliació de les instal·lacions de Laboratoris Esteve a Banyeres del Penedès

L’empresa, que fabrica productes químics i farmacèutics, es podrà estendre a una parcel·la annexa de 60.000 metres quadrats

La Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp de Tarragona ha informat favorablement aquest dimarts el Pla que impulsa l’empresa Esteve Química per ampliar les seves instal·lacions a Banyeres del Penedès (Baix Penedès). El Pla abasta uns terrenys de 86.666 m2 de superfície situats a banda i banda de la carretera TP-2125, entre l’AP-7 i el nucli de Saifores, al nord de les instal·lacions que ja té la companyia. La firma desenvoluparà una parcel·la de 60.000 metres quadrats de superfície, on situarà les edificacions separades per carrers interns. En total, l’empresa disposarà de 52.000 metres quadrats de sostre per a ús industrial. El Pla es desenvoluparà en dues etapes.
D’altra banda, la Comissió ha donat el vistiplau al primer Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de la Canonja (Tarragonès), que es va constituir com a municipi el 2010. Compta amb 5.839 veïns en un terme de 735 hectàrees, bona part de les quals ocupades per les instal·lacions del Polígon Sud de la indústria petroquímica.

El Pla preveu que el nucli urbà creixi un 26,5%, per sota de les previsions que establia el Pla territorial parcial del Camp de Tarragona, i arribar als 7.500 habitants.

El document també protegeix la transformació la riera de la Boella, posant-ne en valor les qualitats culturals i paisatgístiques, i concreta certs aspectes de l’ordenació del complex petroquímic per facilitar la renovació de les indústries existents i la implantació de noves.