ANC i Òmnium Cultural donaran una xerrada al Vendrell amb Lluís Puig des de Brussel·les

L’acte forma part de l’activitat que mantenen l’ANC del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès, segons la idea de “Diàlegs per a una República”

Imatge de Lluís Puig. (Cedida)

Què és el Consell de la República? Per contestar a aquesta pregunta i aprofundir en la proposta del Consell de la República, l’ANC del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès, ha organitzat una xerrada amb Lluís Puig, Conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya a l’exili. La conversa serà en connexió des de Brussel.les.  Es podra seguir, així com intervenir, el proper dijous 4 d’abril, a les vuit del vespre (20 h.) des de l’Auditori Tivoli del Vendrell, situat a la plaça del Tivoli, a l’Escola Municipal de Música Pau Casals.

L’acte forma part de l’activitat que mantenen l’ANC del Vendrell i Òmnium Cultural del Baix Penedès, segons la idea de “Diàlegs per a una República”.

Lluís Puig (Terrassa, 1959) és una persona que des dels 14 anys es va començar a implicar en la gestió cultural (contractació de cobles per a les audicions de sardanes) en combinació amb la pràctica artística de la dansa (sardanes, esbarts, dansa jazz, escola bolera…) i la música (Ministrils del Raval, Banda de Matadepera). Ha pogut desenvolupar la seva feina culturals des de l’interior de nombroses associacions culturals, treballant professionalment des de l’empresa privada (Vesc SL) i des de dins de l’administració pública. Des del 1991 i fins al 2001, treballa en el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC) del Departament de Cultura. El 2011 retorna al Departament com a director General i remodela l’antic CPCPTC creant l’actual Direcció Gral de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. A principis de juliol del 2017, és nomenat Conseller de Cultura per part del MHP Carles Puigdemont fins que a finals de l’octubre del mateix any decideix quedar-se a l’exili belga, seguint donant suport al President.

El mateix Lluís Puig diu sobre aquesta conversa a mantenir: Voldria fer-vos i compartir unes reflexions respecte a la necessitat i conveniència d’entendre què és i què vol fer l’actual Consell de la República que treballa des de l’espai lliure europeu. Quins valors, quins requisits, quins objectius…. a la vegada que puguem també compartir una bona estona de diàleg, preguntes, respostes i reflexions que entre tots els assistents es puguin generar.”