Albinyana celebra la 13a Fira d’Artesania al nucli antic

Una festa popular que ofereix l'oportunitat de reviure antics costums no tan llunyans en el temps

Cartell de la 13a Fira d'Artesania d'Albinyana. (Cedida)

Com ja és habitual a Albinyana, a la tardor se celebra la Fira d’Artesania al nucli antic del poble. Enguany, que arriba a la seva tretzena edició, es durà a terme el proper diumenge 20 d’octubre.

En aquesta edició, dedicada a la mel, hi trobareu les activitats ja habituals, com, l’esmorzar i dinar populars; els més de cinquanta expositors i artesans; els passejos amb cavall; els tallers per a grans i petits; l’animació al carrer; l’actuació de la “Galderica i en Bernat masovers de mas Llagostera, les matinades, a càrrec dels grallers La Cresta de la Canya i la cercavila dels Capgrossos dedicats al bestiari imaginari de Joan Perucho a la tarda.

Cal destacar que la fira estarà oberta des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre. A “Cal Llogari” podreu visitar l’exposició: “Utensilis de la mel” a càrrec d’en Joan Maria Llorens (La Casa de la Mel d’Alcover). També al matí, a la carpa de la Societat es duran a terme xerrades al voltant del món de l’abella, (Apicultura urbana i vespa velutina) per Daniel Arrebola i (Apiteràpia) a càrrec de Lídia Sans.

Ja a la Tarda, a l’espai del carrer Castellot: el Doctor en biologia i professor de botànica Jaume Cambra, ens delectarà amb el seu coneixement de l’apicultura. Tot seguit podrem gaudir dels “tastets de mels macerades amb plantes aromàtiques”elaborades per la Pilar López fitoterapèuta i bona coneixedora de la flora medicinal autòctona. I per finalitzar la farcida tarda, sobre les 19h., en Sergio Gatell cap de cuina del Restaurant El Casino de Constatí, ens obsequiarà amb un taller de cuina amb tast de “textures de mel”.

Una festa popular que ofereix a albinyanencs i gent vinguda d’arreu l’oportunitat de reviure antics costums no tan llunyans en el temps. Hi col·laboren diversos particulars i empreses locals, la Diputació de Tarragona, Jove Baix Penedès, l’Ajuntament d’Albinyana i l’Agrícola i Secció de Crèdit d’Albinyana.