3.620 alumnes han començat el curs escolar 2018-2019 als centres educatius de Calafell

La gran novetat és la remunicipalització de la gestió de les escoles bressol

Un total de 3.620 alumnes han començat el curs escolar 2018-2019 als centres educatius de Calafell. Són pràcticament els mateixos que el curs passat, quan van començar les classes 3.623 alumnes. La xifra és encara provisional i pot variar en els propers dies, segurament a l’alça. I anirà canviant al llarg de tot el curs, atés el perfil demogràfic del municipi, amb un important volum de població flotant.

La gran novetat d’aquest curs és la “remunicipalització” de la gestió de les escoles bressol. L’Ajuntament ha recuperat les concessions de les quatre llars d’infants municipals, dues per haver-se exhaurit, i dues mitjançant una rescissió de mutu acord. La gestió directa permetrà estalvis econòmics i, a la vegada, estar més a sobre del projecte educatiu que es desenvolupa a aquests centres. També obre la porta a possibles baixades de tarifes, i això que actualment les quotes són de les més econòmiques que es poden trobar.

Entre les millores que l’Ajuntament ha fet aquest estiu en l’àmbit educatiu local en destaquen dues, que tenen a veure amb l’accès als centres. D’una banda, s’ha habilitat una zona d’aparcament propera a l’escola Mossèn Cinto Verdaguer, al nucli de Segur. A un solar del carrer Joaquim Domènec Castell s’han creatr 39 places d’estacionament, amb una inversió d’uns 60.000 euros. I de l’altra, s’ha renovat la vorera que connecta, per sota de l’autopista, l’escola La Gineta, també a Segur, amb la seva zona d’aparcament.