Martí Carnicer desmenteix que s’hagués pactat l’aprovació del pressupost amb PxC

Martí Carnicer aclareix que el govern municipal desconeixia la intenció de vot de PxC ni que s'arribés a cap tipus d'acord amb aquesta formació política

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha desmentit rotundament que el govern conegués la intenció de vot del grup municipal de Plataforma per Catalunya a la proposta de pressupost de l’any 2018 -que va quedar aprovat inicialment el passat 24 d’abril- ni que s’hagués arribat a cap mena d’acord amb aquesta formació a canvi de seu vot favorable.

L’alcalde ha recordat l’oferiment de consens i debat dels comptes que es va fer durant el mes de març a tots els grups de l’oposició i el fet que, únicament el PP i PxC, van fer arribar propostes per incorporar-les al pressupost. Martí Carnicer ha reiterat que, si bé les propostes del Partit Popular es van poder incloure, no va ser així amb les de PxC, ateses les diferències polítiques mantingudes durant tota la legislatura amb aquest grup polític. En aquest sentit, ha explicat que així se’ls hi va comunicar abans del Ple, tot reiterant que el govern no coneixia quin seria -davant d’aquesta negativa- el posicionament de Plataforma per Catalunya abans de la sessió.

Sobre aquest punt Carnicer ha recordat també que, per part de la secretaria municipal, es tenia preparada tota la documentació per convocar, el mateix dimarts del ple, la moció de confiança, en el cas de no poder aprovar el pressupost.

Martí Carnicer també ha recordat que, tant en roda de premsa prèvia com el mateix dia del Ple, va fer una crida a la responsabilitat de tots els grups del consistori davant la necessitat d’aprovar el pressupost del 2018 per tal de no paralitzar la gestió municipal.

L’alcalde ha assegurat que «la prioritat de l’equip de govern és el Vendrell i la gestió eficient i eficaç dels serveis públics, a la vegada que «mantenir la coherència de l’equip de govern i de tots i cadascun dels seus membres». Al mateix temps, ha lamentat «el fet que PxC, amb el seu vot als pressupostos i amb les seves declaracions a la premsa, busqui, inútilment, crear divisions dins del govern».