La Plaça U d’Octubre de Calafell passarà a anomenar-se Plaça de la Democràcia

La moció presentada pel PP també comtemplava sortir de l'AMI

Imatge de la Plaça U d'Octubre de Calafell. Foto: L. Meroño

L’Ajuntament de Calafell ha aprovat tramitar el canvi de nom de la Plaça U d’Octubre pel de Plaça de la Democràcia. Es tracta de la placeta existent davant de les dependències municipals del nucli de la Platja. Ara fa nou mesos, aquest espai va ser batejat en referència a l’1-O, per un acord plenari de l’anterior consistori.

En el ple d’aquest 11 de juliol, una moció presentada pel grup del PP ha propiciat el canvi. Ha rebut 12 vots favorables (PSC, Ciutadans i PP), 7 vots en contra (ERC, Sumem-Junts i CUP) i 2 abstencions (UAM i En Comú Podem). La moció defensava el principi d’objectivitat de l’Administració i afirmava que el nom de Plaça U d’Octubre instrumentalitzava “l’ens local, provant una expressió de voluntat com a tal ens per a una finalitat partidista”.

Afegeix el text de la moció aprovada: “El municipi de Calafell no hauria de tenir cap nom de carrer, avinguda o passatge que commemori actuacions reincidents contràries a resolucions del Tribunal Constitucional. I si, en canvi, rebre el nom de Democràcia, ja que un dels valors fonamentals és la separació de poders que porta implícita la independència del poder judicial i el respecte a les seves decisions. A més de ser un nom genèric que ens identifica a tots”.

La moció aprovada implica també abandonar l’Associació de Municipis per la Independència, l’adhesió a la qual va aprovar-se el setembre de 2015. També s’hauran de revertir les aplicacions pressupostàries i acords que aproven el pagament de la quota de l’AMI dels anys 2016, 2017, 2018 i 2019.