ERC surt del govern del Consell Comarcal del Baix Penedès

Afegeixen també que consideren que des del Consell no s'actua amb un posicionament comarcal global

El grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha decidit sortir del govern al Consell Comarcal del Baix Penedès. Els republicans han presentat un comunicat al Consell on quedava palesa la seva renúncia a formar part del govern.

El grup comarcal republicà decidia a mitjans de gener donar per acabat el seu pas pel govern, tot i que no s’ha formalitzat fins aquesta setmana. Els arguments que els han portat a aquesta decisió passen, segons el comunicat d’ERC, per ‘l’aplicació de l’article 155 per part del PSC a nivell nacional, que ha suposat la fi de l’autogovern a Catalunya, l’empresonament del vicepresident Junqueras i part del govern català, així com la situació del president Puigdemont i els consellers a Bèlgica.’ Tal i com afirmen els republicans, ‘són una clara vulneració a la legítima voluntat resultant del 27-S’. Afegeixen també que consideren que des del Consell no s’actua amb un posicionament comarcal global.

Després de la renúncia d’ERC, el govern del CCBP el continuaran formant els consellers comarcals del PDeCAT, el PSC i ICV.  La tasca de conseller delegat de Joventut, que fins ara era per a Jacob Balaguer, l’assumirà Maria Jesús Sequera Garcia, i el càrrec de vicepresidenta segona, que ha ocupat Mònica Mayor, passarà a mans de David Godall Sanromà (fins ara vicepresident tercer).

Segons la presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva M. Serramià, ‘el fet que ERC surti del govern no afecta en el dia a dia de l’ens, ja que la majoria continua garantida’, i assegura que continuaran treballant i lluitant pels interessos del territori i el conjunt dels baixpenedesencs.