El PDeCAT del Penedès demana trens a Tarragona i Port Aventura i protegir les platges del Penedès Marítim

Aquest passat dilluns 21 de maig a la seu del PDeCAT del Baix Penedès, es va fer una roda de premsa on el Partit Demòcrata va presentar dues mocions que portaran als plens del Ajuntaments de la Vegueria del Penedès

Amb la presència del Diputat al Congrés Carles Campuzano, la Presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Eva Serramià, el Diputat provincial, Joan Olivella, i el president de la Vegueria del Penedès del PDeCAT, Jaume Casañas, acompanyats de regidors de la comarca, vam presentar les mocions a la premsa.

Per una banda es demana que la futura línia de regionals R17, amb origen i destí a Port Aventura i Barcelona respectivament, faci parada als municipis del Penedès Marítim, entre Sant Vicenç de Calders i Sitges, parant a Calafell, Segur de Calafell, Cunit, Cubelles i Vilanova i la Geltrú. La connexió amb Tarragona i Port Aventura és una demanda històrica del territori, que no té cap connexió directa. Aquesta línia donaria servei, també,  als nombrosos turistes que visiten els municipis del Penedès Marítim i així poder desplaçar-se al Parc Temàtic i a la ciutat de Tarragona.

Al mateix temps des del territori es demana poder fer parada als trens que van direcció a Barcelona, a l’estació del Prat del Llobregat, no només per tenir una connexió amb l’Aeroport, que ara no tenim, sinó també per poder utilitzar la línia 9 del Metro.

La segona moció que es va presentar va ser per demanar al Ministeri de Medi Ambient, un grup de treball per estudiar i buscar solució als problemes de la regressió de la línia de costa i de les platges del Penedès. Les platges són el major actiu turístic del territori i estan en perill. Portem uns anys on el ministeri fa unes aportacions de sorra, que no tenen una lògica a llarg terme, i que cada cop que ve una llevantada s’ho emporta.

Des del Penedès Marítim es demana el mateix que existeix al Maresme, una taula de treball entre Ministeri de Medi Ambient, Generalitat de Catalunya, consells comarcals del Garraf i del Baix Penedès i els Ajuntaments del litoral penedesenc per tal de tenir un full de ruta a mig i llarg terme que permeti conservar les nostres platges i no tenir el perill de veure com l’aigua de mar entra pels carrers dels nostres municipis quan hi ha llevantades.

En aquest sentit, el diputat Campuzano, va assenyalar que portaria aquesta demanda del territori al Congres per demanar la implicació de l’Estat en aquest problema del litoral doncs, paradoxalment, les platges de Catalunya són competència de Madrid. Des del territori s’espera poder començar a treballar en aquest sentit amb la subdelegació del Govern i els Ajuntaments i el Consell Comarcal.

El President de la Vegueria del Penedès del PDeCAT, en Jaume Casañas, va assenyalar que és important defensar els interessos del territori, i tenir un projecte del Penedès que permeti augmentar la qualitat de vida de la seva gent. La mobilitat i les platges són claus pel futur del Penedès.