El Garraf i el Baix Penedès estaran connectats amb fibra òptica de la Generalitat el 2020

Avatar photo

El conseller Jordi Puigneró ha presentat avui a Vilanova i la Geltrú el projecte de desplegament de banda ampla pública al tram de la C-32 sud

Imatge del conseller i l’alcaldessa, a la presentació del projecte aquest matí. Foto: Aj. VNG

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha presentat aquest matí a Vilanova i la Geltrú el projecte de perllongament de la xarxa de fibra òptica pública de la Generalitat, entre els municipis de Castelldefels i el Vendrell, al llarg de la C-32 sud. Aquest projecte farà possible connectar amb fibra òptica pública la comarca del Baix Llobregat, amb el Garraf i el Baix Penedès.

L’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, ha rebut el conseller a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, juntament amb la resta del govern municipal. Després de signar el Llibre d’honor de la Ciutat, el conseller i l’alcaldessa s’han dirigit a la seu de l’agència d’innovació Neàpolis, on els esperava una àmplia representació del món local del Garraf i el Baix Penedès, per assistir a la presentació del projecte.

Han estat presents a l’acte la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Glòria Garcia, i la del Baix Penedès, Eva Maria Serramià; l’alcaldessa de Cubelles, Rosa M. Fonoll; la regidora d’Innovació de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, així com d’altres regidors i regidores dels municipis de la C-32 sud, i el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital, David Ferrer.

Oportunitats per al territori

Neus Lloveras ha recordat que fa dos anys al mateix espai es va presentar l’arribada de la fibra òptica a Vilanova i la Geltrú per la C-15 , l’Eix Diagonal. “L’acte d’avui és una bona notícia, que mostra la continuïtat en les polítiques de la Generalitat per l’estesa de la fibra òptica”, ha manifestat. L’alcaldessa ha destacat la importància de disposar de bones condicions digitals per incrementar les oportunitats d’un territori que “ja compta amb un gran potencial, amb punts forts com el mar, la universitat o la indústria”.

En la mateixa línia, el conseller Jordi Puigneró ha presentat el desplegament de la fibra òptica pública com “una de les polítiques socials més importants del segle XXI”. El titular de Polítiques Digitals i Administració Pública ha manifestat que “la Generalitat no vol tenir ciutadans de primera i de segona”, per això s’està executant el pla per estendre la fibra òptica a tot el país. “Avui en dia tenir connectivitat no només et permet comunicar-te, sinó tenir capacitats de desenvolupar-te laboralment i disposar de més oportunitats i qualitat de vida”, ha afirmat.

D’altra banda, Neus Lloveras ha vinculat la connexió amb fibra de la C-32 amb la reivindicació del territori sobre els peatges en aquest tram d’autopista. “Tan necessàries són les xarxes digitals com les físiques, es manté pendent el repte per resoldre el greuge que patim al Penedès Marítim en la xarxa viària”, ha expressat.

55 quilòmetres de cable

El desplegament de la fibra òptica de la Generalitat, a través de Xarxa Oberta de Catalunya, preveu connectar el Baix Llobregat amb el Garraf i el Baix Penedès, amb l’estesa de 55,1 quilòmetres de cable i una inversió de més d’1 milió d’euros fins al 2020. Aquesta actuació permetrà enllaçar tots els municipis inclosos en el recorregut de la C-32 sud: Castelldefels, Sitges, Sant Pere de Ribes, Vilanova i la Geltrú, Cubelles, Cunit, Calafell, i el Vendrell. A més, farà possible donar servei als polígons industrials i a les empreses de la zona.

L’objectiu del govern de la Generalitat és fer arribar la banda ampla a la totalitat dels municipis del país l’any 2023, amb la previsió que el 2020 s’hagi dotat de connexió totes les capitals de comarca. Actualment la Generalitat disposa de 4.500 quilòmetres de fibra òptica.

Tal com informa el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, es tracta d’un projecte ambiciós que es durà a terme amb la col·laboració de les institucions del món local, segons recull el Pacte Nacional per la Societat Digital, per tal de fer efectiu el desplegament i la gestió coordinada d’infraestructures tecnològiques i de comunicacions al conjunt del país com un element de cohesió social i equilibri territorial.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

Som-Inn Port, premiat per la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region

Notícia següent

L’Ajuntament de Cambrils rep un reconeixement de la Fundació Tarragona Smart Mediterranian

Notícies relacionades