Jordi Sánchez: “Hipocresia a la política? o venjança?”

Faig la pregunta perquè després de la Moció de Censura de l’1 de juny aprovada per 180 Diputats en el Congrés que va permetre que el candidat de la moció, el socialista Pedro Sánchez, substituís a M. Rajoy i tot el seu govern del Partit Popular,  els Populars van anunciar que hi hauria conseqüències directes en el tràmit d’aprovació dels Pressupostos en el Senat.  Així ha estat, finalment  el Partit Popular ha presentat a tràmit en el Senat al·legacions que demanen restar (només) 35 milions de euros als 540 que havien introduït d’acord amb les converses mantingudes i que s’aprovaren tal qual el 24 del passat mes de maig.

I bé, ara això com s’ha de interpretar? Com una hipocresia o com una venjança? . Sembla que el que es desprèn d’aquesta actitud del PP es un impuls de càstig,  es senten traïts  perquè el PNV donés suport als socialistes a la moció de censura.

Aquest comportament s’empara en la hipocresia de que et compromets en quelcom que no hi creus o,  en tot cas, era una aparença de bon tracta per pur interès partidista. Sembla doncs que amagaven les intencions i el fons de la verdadera personalitat.

Evidentment la hipocresia no està prohibida i sembla que a la pràctica fins i tot permesa. El que realment té mèrit és ser autèntic encara que t’equivoquis, sempre queda demanar disculpes sinceres i no voler amagar doble personalitat, perquè al final de tot plegat el que queda clar és que se’ls hi ha vist el “plumero”!

 

Jordi Sánchez Solsona