Divendres, 29 de març de 2024
És notícia

Alfons Ribas: “El Jocs de TORRAgona?”

Avatar photo

Amb motiu dels Jocs del Mediterrani, Tarragona ha estat notícia els darrers dies. Ara bé, sorprenentment, i sobretot al principi, després de l’ara sí – ara no del President de la Generalitat, Quim Torra, pel que fa a la confirmació de la seva assistència a la inauguració, l’esport, la competició, l’espectacle i la ciutat van quedar relegats a meres anècdotes.

Els mitjans no parlaven dels més de 3.600 esportistes vinguts de 26 països diferents, dels 3.500 voluntaris i voluntàries o de les 16 subseus, com ara El Vendrell o Calafell. La notícia dels Jocs se centrava en el nostre MHP, que no va poder deixar, per una vegada, els interessos polítics de banda, valorar l’esforç que s’ha fet per materialitzar aquest esdeveniment i posar per davant l’èxit dels Jocs. Sens dubte, és una llàstima i també una ocasió desaprofitada per part del President per demostrar que també es preocupa pel Camp de Tarragona.

Malauradament, estem força acostumats a què, des d’alguns sectors, ens “ningunegin”. El Camp de Tarragona és un dels grans oblidats, tant des dels punts de vista institucional i polític com, per suposat, també mediàtic. Ja fa massa temps que al nostre territori patim una deixadesa imperdonable per part de la Generalitat pel que fa a inversions.

I és que si la mitjana d’inversió per habitant a Catalunya l’any 2017 va ser de 125 euros, al Camp de Tarragona aquesta xifra fou de 97 euros. La comparativa encara és més dramàtica si ens fixem en la nostra comarca. Al Baix Penedès, la comarca amb l’índex d’atur més elevat de tot Catalunya, gairebé d’un 19% el 2017, la inversió per habitant va ser de 54 euros (i la major part concentrada en Idiada i un projecte que es porta pressupostant des de fa anys però que no s’executa).

Cal tenir en compte que la nostra comarca és una de les zones on més ha crescut la població en els darrers temps, amb l’arribada de persones, sobretot, de l’àrea metropolitana de Barcelona, expulsades d’allà per la forta pressió immobiliària, i de persones vingudes d’altres països, principalment, del Marroc i Romania. Aquest fet s’ha sumat als problemes de base que ja tenim, com és la manca de competitivitat en molts sentits del territori, maltractat també per una xarxa de comunicacions marcada per uns peatges excessius, unes carreteres del segle passat i un transport públic deficient.

Des dels ajuntaments, amb un gran esforç humà i econòmic, desenvolupem un grapat de projectes propis, per exemple, en matèria d’ocupació, programem cursos formatius per millorar l’ocupabilitat dels nostres veïns i veïnes o subvencionem les empreses perquè contractin personal. També en l’àmbit de serveis socials les actuacions s’han intensificat considerablement en els darrers anys per intentar ajudar les centenars de persones i famílies que han patit i encara pateixen els efectes de la crisi econòmica que hem viscut.

No obstant això, sense un suport més contundent per part de la Generalitat, es fa difícil revertir aquesta situació. El nostre territori necessita urgentment que les seves demandes siguin escoltades i, sobretot, ateses. No pot ser que des de la Generalitat se’ns continuï ignorant, perquè el preu que estem pagant és molt alt.

És per aquest motiu també que, des d’aquestes línies, m’agradaria posar encara més en valor tot l’esforç que s’ha fet en l’organització dels Jocs del Mediterrani. Malgrat totes les adversitats que com a territori patim, hem estat capaços d’estar a l’alçada i viure uns Jocs d’èxit. Per tant, la meva enhorabona a les persones organitzadores, esportistes, voluntàries i totes aquelles que han fet possible que hàgim gaudit d’un esdeveniment únic.

Alfons Ribas Pérez

Regidor de l’Ajuntament de l’Arboç i membre de l’executiva de la Federació del PSC del Camp de Tarragona

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

L’Ajuntament de Girona rep un conjunt de documents de Pere Cerezo, alcalde de la ciutat entre 1937 i 1939

Notícia següent

Àngel Òdena: “Vila-seca és la capital de la música del Camp de Tarragona”

Notícies relacionades