La Policia Local de Vilafranca posa 1.500 denúncies per no respectar les mesures contra la covid

L'Ajuntament adverteix que sancionarà els ciutadans que no duguin mascareta, sense previ avís

Imatge de vehicles de la Policia Local de Vilafranca. AJUNTAMENT DE VILAFRANCA

La Policia Local de Vilafranca del Penedès ha posat 1.500 denúncies per no respectar les mesures per evitar la propagació de la covid-19. Són les sancions imposades des que va esclatar la pandèmia fins a mitjans de juny. Principalment corresponen a incompliments del confinament i de les franges horàries o per no seguir les mesures de seguretat sanitària.

A partir d’aquesta setmana, l’Ajuntament ha assegurat que endurirà el control sobre l’ús de la mascareta. Segons han anunciat el govern municipal i la Policia Local, els agents tenen com a “prioritat” supervisar que tothom porti ben posada la mascareta i està previst que sancionin qui no ho faci, sense previ avís. Des de dijous passat, la policia ha posat cinc multes per aquest motiu.

Els responsables policials han apuntat que l’import de les sancions “no serà inferior a 100 euros”, si bé són a l’espera de confirmar la quantia final, en funció del que estableixin finalment les directrius del Departament d’Interior.

“Cal seguir escrupolosament les mesures sanitàries”, ha recalcat l’alcalde Pere Regull, que ha lamentat que entre la societat hi ha un “relaxament excessiu” vers la covid-19. Regull i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Monfort, han destacat que els darrers positius de coronavirus a Vilafranca són persones joves i han fet una crida a “sensibilitzar” aquest sector.

Monfort ha assenyalat que, d’ençà que va començar la fase de represa, la Policia Local ha constatat com hi ha grups de joves que celebren ‘botellons’ a carrer, un fet que, ha subratllat, indueix a la transmissió de la covid “fàcilment”.