Calafell celebra deu anys de la marxa nòrdica i ho fa coincidir amb la cursa i caminada popular

Gran jornada atlètica el cap de setmana del 13 i el 14 d’octubre a Calafell

Imatge de la presentació de la cursa popular. (Cedida)

Calafell celebra enguany el desè aniversari de l’activitat de marxa nòrdica al municipi. I ho comemmorarà fent-ho coincidir amb la cursa i caminada popular del 14 d’octubre. A més, el dia abans hi haurà una jornada que combinarà una sortida de marxa amb tallers i xerrades sobre aquesta especialitat.

L’organització espera acostar-se al miler d’inscrits en la cursa popular de diumenge, que se celebrarà al llarg del matí amb el Port de Segur com a sortida i arribada. A data d’avui, les persones inscrites superen les 400. I la inscripció continuarà oberta fins dijous 11 d’octubre a la regidoria d’Esports de l’Ajuntament (avinguda Vilarenc 2) i a la web athleticevents.net. El mateix dia 14 podran fer-se encara inscripcions presencials, fins a una hora abans de la sortida.

Es faran tres curses. Una, de cinc quilòmetres pensada per a esportistes de perfil competitiu i bona forma, que sortirà a les 10 del matí. Es recomana que els participants tinguin a partir de 16 anys i la inscripció costa 5 euros. Una altra, sobre una distància de dos quilòmetres, per a nens i famílies: sortirà a les 11 i la inscripció val 1 euro. Finalment, hi haurà una tercera prova, de 9 quilòmetres de recorregut per a fer-la caminant o amb bastons de marxa nòrdica: la sortida serà a les 11.40 i la inscripció costa 5 euros.

Hi haurà trofeus i un obsequi per als cinc primers classificats, masculins i femenins, de cada cursa. Tothom tindrà una samarreta de regal i hi haurà avituallament per a tots els participants. En l’organització hi participen el Club Atletisme Calafell, el col·lectiu de marxa nòrdica i nombrosos voluntaris.

Posterioment, a les 14 hores es farà una festa de celebracio de l’aniversari de la marxa nòrdica. Al mateix Port hi haurà un dinar popular (amb botifarrada) i música en viu i ball. El tíquet del dinar costa tres euros.

De la seva banda, el dissabte, 13 d’octubre, es farà una celebració més centrada en la marxa nòrdica. A les 11 del matí hi haurà una sortida a caminar amb bastons. De les 16 a les 17:30 hores, al Parc de la Sínia es faran tres tallers: un sobre estimants amb ioga; un altre, dedicat a la importància de l’impuls en la marxa nòrdica; i un tercer, sobre els estiraments globals i analítics.