1250 esportistes participen en la concentració de Finals Territorials i Trofeu Diputació

El passat dissabte dia 13 de maig, El Vendrell acollia les Finals territorials i els Trofeus Diputació de patinatge artístic, tennis, natació, tennis taula, handbol, bàsquet i futbol sala

La jornada va ser organitzada per l’Agrupació Territorial dels Consells Esportius del Camp de Tarragona amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament del Vendrell. Aquestes competicions posen punt i final a les fases territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Un cop més, es va emfatitzar en l’esport de valors; la pràctica esportiva entesa com a eina educativa i inclusiva. Al llarg de la jornada, es van llegir manifestos que reivindicaven i comprometien als esportistes, pares, tutors de joc i  entrenadors a crear una pràctica esportiva de respecte i diversió. En els esports col·lectius, a banda de les classificacions convencionals, es va establir un sistema de classificacions paral·leles basades en els valors i pel que fa les modalitats individuals, també hi va haver reconeixements especials a les bones accions. D’aquesta manera, el joc net i el respecte també van entrar joc.

Per una banda, el Consell Esportiu del Baix Penedès va organitzar les finals territorials de patinatge artístic, amb més de 200 patinadors i patinadores; d’handbol, amb 190 esportistes i de futbol sala, amb un total de 260 jugadors. Per altra , el Consell Esportiu del Baix Camp va ser l’encarregat d’organitzar les competicions de Tennis, amb 40 esportistes  i de natació, amb més de 170 nadadors. El Consell Esportiu de La Conca de Barberà va realitzar la final de Tennis Taula amb una seixantena de participants  i el Consell Esportiu de l’Alt Camp la de bàsquet, amb més de 300 jugadors. Enguany, era la primera temporada que es duia a terme aquesta concentració de competicions.