Sandra Suàrez: “Nosaltres apostem per un municipi on es pugui viure bé i ser feliços”

Som una llista transversal, amb persones honestes i preparades, de diferents ideologies, però a les que ens uneix un fet comú: l’estima al municipi

Imatge de la candidata de Sumem Més, Sandra Suàrez. Foto: Cedida

Què és SUMEM?

Som un grup de persones que volem governar el municipi d’una manera diferent: sense mentides, ni promeses incomplertes. Escoltant la ciutadania, de veritat. Volem donar respostes reals. Som una llista transversal, amb persones honestes i preparades, de diferents ideologies, però a les que ens uneix un fet comú: l’estima al municipi. I creiem que està estancat per la manca de capacitat del govern actual. L’hem de transformar.

I com penseu fer-ho?

Desenvolupant el nostre model per a Calafell i tots els nuclis. Som els únics que hem presentat una proposta de model integral, que va més enllà de propostes concretes. És un model de futur. Nosaltres apostem per un municipi on es pugui viure bé i ser feliços, i això passa per canviar moltes coses, entre elles, el govern.

Com ser feliç al municipi?

Hi ha unes variables estudiades per l’ONU. Per exemple, d’impulsar polítiques que actuïn en aspectes com ara l’economia: ajudant els nostres emprenedors, i els nostre joves, perquè no hagin de marxar de Calafell per treballar. Oferint més ajuts a les famílies amb més dificultats: proposem bonificar-los, entre d’altres, el rebut de l’aigua. Amb la gratuïtat del transport públic municipal per a totes les persones empadronades a Calafell majors de 65 anys; o fent que Calafell sigui un destí turístic tot l’any, promocionant el nostre patrimoni i la nostra gastronomia…

Només són propostes econòmiques?

L’economia n’és una, però en tenim moltes més. Molt important també, la recuperació del temps en l’àmbit cultural que ha estat oblidat i arraconat per l’actual equip de govern. Hem de promocionar el que tenim, la nostra història, la nostra cultura. És la millor manera de sentirnos orgullosos del lloc a on vivim. Per això, recuperarem la regidoria de cultura que aquest govern ha eliminat i menyspreat. Un poble sense cultura és un poble sense vida. Crear un programa cultural potent, ajudar els nostres joves amb bones ofertes educatives i cuidar la nostra gent gran: fomentar projectes intergeneracionals, el programa de dinamització física i cultural i la residència i pisos tutelats per a la gent gran a la masia de la Sínia.

Què s’ha de potenciar més?

La ciutadania vol viure en un municipi net, endreçat i segur. I nosaltres volem posar en marxa un pla de carrers que permeti arranjar els carrers actuals –en mal estat- i buscar més zones d’aparcament. Volem un municipi que tingui un manteniment diari, amb bona neteja, més llum, manteniment dels parcs infantils i de les fonts. A on la mobilitat no sigui un problema i hi puguin conviure vianants, cotxes, transport públic, patinets, bicis… I, sobretot, un lloc segur. Aprofitar la tecnologia (amb càmeres i lectors de matrícula de cotxes), desplegar l’increment de les patrulles de proximitat i la creació de la comissaria de la policia local de Segur de Calafell són algunes accions per augmentar aqueta sensació de seguretat necessària per a la ciutadania.

Què us diferencia de la resta de partits que es presenten?

Que no enganyem a ningú, que sabem de les necessitats del municipi. Que busquem solucions als problemes i assumim les responsabilitats. Que nosaltres acomplim allò que prometem. Que no donem llargues. Això no ha succeït els darrers anys a l‘Ajuntament. Només han posat traves i cap solució real, adaptada a les persones. Podem canviar el rumb, podem canviar el municipi. Des de SUMEM tenim idees, projecte i equip. Per això demanem la confiança de la ciutadania: el canvi positiu, nosaltres el farem realitat!.