El Govern també es compromet a destinar ajuts públics a Bosch per reconvertir la fàbrica

Tremosa diu que farà "l'esforç que faci falta" per salvar "tots els llocs" de la planta de Castellet i la Gornal

Entrada a les instal·lacions de Bosch a Castellet i la Gornal. GOOGLE MAPS

Salut està avaluant tests d’antigens en diferents hospitals amb uns resultats preliminars “molt prometedors”. Segons ha assegurat aquest dijous el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, actualment hi ha algunes marques comercials proveïdores habituals de centres sanitaris catalans que tenen aquests tests i s’estan avaluant en centres com Bellvitge, Vall d’Hebron o l’Hospital Germans Trias i Pujol.

Argimon ha descartat donar detalls del nombre de tests que s’han comprat o provat ja i s’ha limitat a dir que les primeres avaluacions s’han fet en persones amb símptomes. Per això, ha dit, cal continuar avaluant com funcionen en pacients asimptomàtics o en altres entorns on la prevalença sigui diferent.

“És una eina més que tenim molt present, ens pot ajudar i ser de gran utilitat”, ha dit. En aquest sentit, ha afegit que s’estan “acabant de validar” i un cop ho estiguin serà “una eina més” a disposició per diagnosticar casos de covid. Argimon ha destacat com a elements positius que són tests ràpids i econòmics. “Estem en una fase molt avançada”, ha conclòs.

Al seu torn, el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19, Jacobo Mendioroz, ha afegit que la metodologia de treball en l’avaluació de qualsevol eina de diagnòstic o tractament davant una nova epidèmia o malaltia requereix “ser rigorosos”. Per això, ha precisat que tot i que el test “dona esperances” no es volen “generar expectatives”.