El consum d’aigua a Calafell baixa un 10% durant la Setmana Santa

L'Ajuntament constata que han arribat diversos veïns de segona residència, malgrat les mesures per impedir-ho

El consum d’aigua a Calafell durant la Setmana Santa ha baixat un 10% durant la Setmana Santa en comparació a les mateixes dates de l’any passat. Segons ha comunicat l’Ajuntament, la xifra evidencia que s’ha reduït l’arribada de veïns amb segona residència, si bé el consistori reconeix que no han aconseguit impedir del tot la seva entrada al municipi. “L’Ajuntament és plenament conscient que hi ha hagut gent que ha aconseguit saltar-se els controls”, ha lamentat el consistori en un comunicat. En paral·lel, des que va entrar en vigor l’estat d’alarma, la Policia local de Calafell ha interposat més de 360 denúncies per incompliment del confinament.

Segons l’Ajuntament, del 6 a 13 d’abril a Calafell es van consumir 60.926 metres cúbics d’aigua, 6.887 menys que durant la Setmana Santa de l’any passat. Tot i el descens de consum, l’alcalde Ramon Ferré ha admès que hi ha hagut veïns de segones residències que s’han instal·lat al municipi els últims dies. Segons Ferré, la dispersió del terme municipal, amb diversos nuclis i urbanitzacions disseminades, ha “desbordat” els dispositius de control.

D’altra banda, des que va entrar en vigor l’estat d’alarma, la Policia local ha realitzat més de 360 denúncies per incompliment del confinament domiciliari, i hi ha dotze persones investigades per reincidència. D’aquestes, quatre han estat per reincidència reiterada. La mitjana diària de denúncies s’ha incrementat durant la Setmana Santa, especialment de Divendres Sant a Dilluns de Pasqua, segons el consistori.

L’Ajuntament ha assegurat que mantindrà el tall d’accessos, amb blocs de formigó i controls policials mentre continuï vigent l’estat d’alarma.