El Mercat Medieval de Calafell comença aquest dimecres els primers actes de la seva 22a edició

El gruix d’actes serà del 30 d’agost a l’1 de setembre, però abans ja hi haurà activitats

Imatge d'anteriors edicions del Mercat Medieval de Calafell. (Cedida)

La 22a edició del Mercat Medieval comença aquest dimecres, 28 d’agost, les primeres activitats. El gruix del programa es desenvoluparà entre divendres 30 d’agost i diumenge 1 de setembre, però ja abans hi haurà actes.

La gran novetat d’aquesta edició és la prohibició d’animals en les activitats i exhibicions del Mercat. L’Ajaunment ha considerat que la divulgació del món medieval pot fer-se perfectament sense animals. Els continguts del certamen s’han replantejat i s’ha fet una aposta per activitats més pedagògiques per als infants. D’aquesta forma, el mercat posarà l’accent en les recreacions històriques, la gastronomia, els espectacles o les parades d’artesania.

Tot plegat, amb el llistó de mantenir tant la popularitat del certamen com el rigor històric. Un llistó que li ve al Mercat medieval del fet de ser una de les principals cites culturals de l’any al municipi i de tenir una afluència de visitants que se xifra en milers de persones.

Rodatge d’una pel·lícula

I l’altra gran novetat del 22è Mercat Medieval de #Calafell serà el rodatge d’una pel·lícula, en la qual els assistents en seran els protagonistes. Serà al sopar medieval, a la plaça de Catalunya, dijous 29 d’dagost, a partir de les 21 hores. El film, de la productora Cheap Films, està dedicat al personatge llegendari Robin Hood. La peculiaritat d’aquesta producció és que es rodarà abans del sopar, es muntarà mentre se sopa, i es projectarà un cop acabat l’àpat.

Es necessiten unes 150-200 persones. Qui vulgui paricipar-hi, ha d’enviar un correu a medieval@calafell.org, donant el nom i un telèfon de contacte. També cal indicar el nombre de persones en el cas de famílies o grups. Els participants poden anar vestits i caracteritzats de casa, però a la mateixa plaça de Catalunya hi haurà vestimenta i atrezzo.