Denuncien sis persones per simular ser víctimes de robatori a l’Alt Penedès

Volien cobrar la indemnització de les seves assegurances a l'Alt Penedès

Els Mossos d’Esquadra han denunciat des del passat mes de juny sis persones, quatre homes i dues dones amb edats compreses entre els 21 i 61 anys, per un delicte de simulació de delicte i estafa. Les investigacions es van iniciar quan aquestes persones van denunciar haver estat víctimes de robatoris violents a la via pública a l’Alt Penedès. Els agents van comprovar que aquests robatoris no havien existit i en realitat es tractaven de furts o de pèrdues. La intenció dels denunciants era la d’obtenir una indemnització per part de la companyia asseguradora.

El cos de Mossos d’Esquadra recorda que la simulació de delicte es castiga penalment com a delicte contra l’Administració de Justícia. Les conseqüències que el Codi Penal estableix per aquests casos és una pena de multa de sis a dotze mesos.

L’objectiu de la simulació del delicte és cobrar de les asseguradores, cosa que comporta la comissió d’un delicte d’estafa amb una pena de sis mesos a tres anys de presó si la quantia de la defraudació supera els 400 euros. I si no la superés, la pena és d’un a tres mesos de multa.