S’inaugura una exposició de fotografies del llegat de la Felicidad Farrais en el marc de la Festa Major de la Bisbal

Es tracta d’imatges que la fotògrafa professional va fer durant les dècades dels 70, 80 i 90 en festes i celebracions populars de la vila de la Bisbal

Imatge de l'exposició "instants de felicitat". Foto: Cedida

El Centre Municipal de Cultura (CMC) acollirà, el proper dimarts 13 d’agost a les 19.30h, la inauguració de l’exposició “Instants de Felicitat. Tres dècades de festes bisbalenques”, una mostra formada per més de 600 imatges que han estat destriades del fons fotogràfic que van cedir, ara fa un any, els descendents de la Sra. Felicidad Farrais, la fotògrafa professional que va exercir a la Bisbal del Penedès durant les dècades dels anys 70, 80 i 90 del segle passat.

L’exposició “Instants de Felicitat. Tres dècades de festes bisbalenques” estarà conformada per diversos plafons amb reproduccions de les fotografies i complementada amb material de l’època, com ara vestits i peces que apareixen retratats en les imatges. A més, la mostra comptarà amb una part interactiva on els visitants es podran etiquetar en les imatges o podran consultar digitalment la totalitat del fons festiu de Foto Farrais.

La Regidoria de Cultura, que treballa amb l’objectiu de salvaguardar, digitalitzar i difondre el llegat històric del municipi, ha apostat en aquesta ocasió per apropar el llegat de Farrais a la ciutadania amb un objectiu doble: per una banda, que els bisbalencs i les bisbalenques puguin copsar els carrers, les festes o les modes de l’últim quart del segle XX i, per l’altra, que puguin identificar-se en les fotografies que formen part del fons, aportant informació sobre les persones que hi apareixen o compartint anècdotes o curiositats sobre els esdeveniments de l’època.

Felicitat Farrais i Rodríguez va oferir el primer servei de fotografia i imatge professional, instal·lat a la Bisbal, en una època en què l’accés a la tecnologia i al mercat fotogràfic no estava a l’abast de l’àmplia majoria de la població bisbalenca. En les seves fotografies s’hi pot apreciar bona part de l’activitat festiva i cultural del poble, de forma cronològica i sense interrupcions, des de l’any 1977 fins a l’any 1994.

L’exposició és gratuïta i es podrà visitar el mateix 13 d’agost, durant la inauguració, i es restarà oberta fins al dia 23 d’agost, de dilluns a divendres, de 18.30 a 20.30h.