Marc Casellas publica el seu primer llibre amb motiu del 90è aniversari de l’Agrupació Recreativa Les Peces

El llibre, titulat: "Les Peces, una voluntat de ser", es presentarà el pròxim 22 d'abril

El diumenge 22 d’abril es presentarà a Les Peces un nou llibre d’història local. Aquest llibre, titulat Les Peces, una voluntat de ser, ha estat escrit per Marc Casellas Sequera. El jove historiador ha volgut recollir, en el seu primer llibre, l’obra col·lectiva dels veïns de Les Peces que amb el seu esforç van contribuir en la construcció de les infraestructures i institucions de les quals avui gaudeix el poble. El pròleg va a càrrec del reconegut historiador vendrellenc Salvador Arroyo Julivert que anteriorment ja havia publicat estudis sobre el folklore de Les Peces juntament amb Manel Bofarull. Els estudis del qual han servit de base per realitzar aquest treball.

El llibre fa un repàs per la història de Les Peces. Des de l’Edat Mitjana, on es troben els primers esments del poble, fins a principis del segle XX. El treball tracta aspectes com la demografia, l’evolució del poble i fets històrics. Posant especial èmfasi en l’últim terç del segle XIX i la primera meitat del segle XX. Període en el qual es construeixen les principals institucions del poble, com són l’església del Sagrat Cor, el cementiri, l’escola i la Societat entre d’altres.

Aquest llibre ve motivat per la celebració dels 90 anys de l’Agrupació Recreativa Les Peces. Una històrica entitat de la comarca que ara viu moments de canvi amb la construcció d’un nou local social. És per això que aquest llibre vol posar en valor les gestes i l’esforç dels antics veïns del poble perquè serveixin com inspiració i guia a les futures generacions que han de tirar endavant nous projectes per mantenir viu el sentiment de poble.

La presentació d’aquest llibre s’emmarcarà en els actes de celebració dels 90 anys de l’entitat i els actes de Sant Jordi que organitza l’Agrupació Recreativa Les Peces el diumenge 22 d’abril. La presentació serà a les 16 h al local social de l’Agrupació. Anteriorment, al migdia, se celebrarà una representació “teatral” de la llegenda de Sant Jordi amb el Nyctalus, la bèstia de foc d’Albinyana. Seguidament, se celebrarà un dinar de germanor.

Marc Casellas Sequera (Les Peces 1994) està finalitzant els seus estudis en Ciències Polítiques. Des de ben petit l’ha mogut la curiositat per la història i l’escriptura. Ha guanyat un parell de premis literaris i ara s’estrena com a historiador local amb aquest llibre. El Marc fa anys que està estretament vinculat a l’Agrupació Recreativa Les Peces com a membre de la seva junta i ara l’ha volgut obsequiar amb un recull de la seva història.