El Temporada del Vendrell s’estrena amb el desè aniversari del TAG

Per tal de celebrar aquesta data, el pròxim 28 de setembre es representarà l'obra Terra Baixa d'Àngel Guimerà

Imatge de la presentació del Temporada al TÀG. Foto: Lourdes Meroño

Aquest matí al TAG s’ha presentat la guia d’espectacles culturals del Vendrell, Temporada del setembre al desembre d’enguany, que a més, s’estrenarà el pròxim dissabte 28 de setembre amb el desè aniversari del TAG amb l’obra de teatre Terra Baixa d’Àngel Guimerà i amb un pre-concert de The Beatles Jazz Project.

Aquesta serà l’última programació cultural d’aquest any 2019 i de cara al primer semestre del 2020, ja estarà centrada en la Capital Cultural 2020.

El Temporada té com a espais culturals el Teatre Àngel Guimerà, l’Auditori Pau Casals i l’Auditori del Tívoli i a més, per aquesta nova temporada incorpora el Mes Pau Casals que tindrà el seu inici el pròxim cap de setmana, els actes que faran els Amics de l’Orgue, així com totes les exposicions que es faran al Vendrell.

Els dos actes més importants serà el desè aniversari del TAG i que, per primer cop el TAG ha fer la coproducció “Vaselina” conjuntament amb Teatres de Tarragona, Teatres de Valls, Teatre Bartrina de Reus i el Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa. Aquesta obra es va estrenar el passat dimarts i el pròxim 30 de novembre s’estrenarà al Vendrell.

Àmplia programació musical a l’Auditori Pau Casals i a l’Auditori del Tívoli

La programació musical serà molt àmplia i començarà el 6 d’octubre amb Commicerto, un recital musical en clau d’humor per a tots els públics que tindrà lloc a l’Auditori Pau Casals.

L’onze d’octubre i coincidint amb la Fira de Santa Teresa, a l’Auditori del Tívoli hi haurà música de gralles, dedicat a Josep Mañé i Torrent.

El 26 d’octubre i coincidint amb l’últim acte del Mes Pau Casals, a l’Auditori Pau Casals, el pianista Ricard Rovirosa farà el concert “Diàleg entre Casals i Bach”, dedicat a les obres per a piano de Pau Casals enllaçant-les amb les peces del compositor alemany Johann Sebastian Bach.

El 2 de novembre i també a l’Auditori Pau Casals tindrà lloc TAK! & Original Jazz Orquestra.

El 9 de novembre a l’Auditori Pau Casals el bateria de Els Pets Joan Reig ha fet un disc en solitari que presentarà acompanyat del Pemi Rovirosa, Jimmy Pinyo, Sergi Esteve i Dani Peña.

El 17 de novembre, el Quartet de corda Camerata XXI juntament amb l’actor Toni Vinyals faran el concert familiar “Gollipar, l’extraterrestre”.

La Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona actuarà el 23 de novembre a l’Auditori del Tívoli.

El 24 de novembre a l’Auditori Pau Casals es farà el tradicional Concert de Santa Cecília amb la Coral El Petit Estel, Cor Joves Veus i Cor-Orfeó Parroquial.

I per finalitzar, l’ú de desembre a l’Auditori Pau Casals l’Orquestra Camerata XXI sota la direcció d’Ivan del Prado farà el concert I Love Piano.

Àmplia oferta teatral al TÀG

Des del Temporada segueixen apostant pel teatre de qualitat i aprofitant que estan dins dels Teatres en Xarxa, hi haurà obres que es podran veure al Teatre Àngel Guimerà. El primer i més important serà la representació de Terra Baixa sota la direcció de Pep Vinyes el dissabte 28 de setembre. Tal com ha explicat, fa 10 anys, molta gent es va quedar amb ganes de veure-la i d’aquí dues setmanes finalment es representarà. Es tracta d’una adaptació de Roger Llovet explicada per la Nuri, la nena, que serà la protagonista. Aquesta adaptació serà reduïda tot i que, les escenes importants hi són totes. A partir de les 19 hores i com a pre-acte de l’obra, es podrà gaudir del concert de The Beatles Jazz Project.

La resta d’obres de teatres són: L’Habitació del costat (5/10/19), El rey Lear del Grup Atalaya – TNT (20/10/19), The penguins reggae per xics (27/10/19) per a tots els públics, El futur (8/11/19) que és per a un públic juvenil, Hi ha res més avorrit que ser una princesa rosa? (10/11/19) per a famílies, La Tendresa sota la producció de Dagoll Dagom i T de Teatre (16/11/19), Els dies mentits en versió Off (22/11/19), Vaselina amb la coproducció el TÀG (30/11/19) i El Temps i Els Conway (14/12/19) del Grup de Teatre del Centre de Llorenç del Penedès.