El Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç compleix 25 anys

Més de 50.000 persones han visitat el museu en les seus 25 anys d’història

Imatge del cartell promocional del 25è aniversari del Museu de Puntes al Coixí . Foto: Aj. Arboç

Avui diumenge 11 d’agost de 2019 el museu celebra el seu 25è aniversari amb una jornada de portes obertes, de les 10 a les 14h, i amb visites guiades gratuïtes a les 11.30 i a les 13h.

Va ser el dijous 11 d’agost de 1994 que s’inaugurava el Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç, culminant i posant punt i final una de les més grans reivindicacions històriques dels habitants de l’Arboç. 

Els inicis d’aquest magnífic equipament els trobem a l’any 1970, quan Mn. Josep Torres, rector de la parròquia, va saber encoratjar a molts arbocencs amb la idea de crear un museu de puntes, i és aleshores quan es comença la gran tasca de recollida de peces. I tot que Mn. Josep Torres va ser traslladat l’any 1972, el projecte que tant intel·ligentment va impulsar va continuar caminant sol, assumint el rol de recollida de peces el matrimoni Condis-Ferrer. Finalment, l’any 1994, i desprès de moltes vicissituds, el Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç va obrir les seves portes.

D’aleshores ençà, aquest equipament cultural ha esdevingut un referent a nivell estatal i és reconegut a nivell internacional per albergar la més gran col·lecció mundial de Punta Arbocenca, declarada Ofici Singular de Catalunya l’any 2010.

Tot i tractar-se d’un equipament temàtic i especialitzat, el Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç ha rebut una mitjana d’unes 2000 visites anuals i, per tant, es pot afirmar que en els seu 25 anys d’història el museu ha rebut més de 50.000 visitants.

Tot i que els actes principals de celebració del 25è aniversari del Museu de Puntes tindran lloc en el transcurs de la Fira de Santa Llúcia, Fira de la Punta al Coixí de Catalunya, programada els dies 14 i 15 de desembre de 2019, també s’ha volgut commemorar el dia de l’efemèride amb la programació avui diumenge 11 d’agost de 2019, de les 10 a les 14h, d’una jornada de portes obertes al Museu i a l’Escola de Puntaires de l’Arboç, amb entrada gratuïta i amb visites guiades també gratuïtes a les 11.30 i a les 13h.

Aquest és un acte impulsat per la regidoria de Cultura de l’ajuntament de l’Arboç i la Fundació Privada Museu de Puntes al Coixí de l’Arboç.