El Festival Rockabilly de Calafell, finalista dels premis Ameripolitan Awards 2020

Són un dels guardons més importants del món de la música rockabilly

Primer pla d'un músic. (Cedida)

El Festival High Rockabilly de Calafell és finalista dels premis Ameripolitan Awards 2020. El  certamen se celebrarà a Memphis, als Estats Units, i els guardons que atorga són referència mundial d’aquest gènere musical. El de Calafell està nominat en la categoria de millor festival.

Segons han informat els organitzadors del festival calafellenc, els Ameripolitan Awards són com els Òscars del món rockabilly. El simple fet de tenir una nominació és, doncs, una gran promoció per al festival i per a Calafell.

Els Ameripolitan defensen la música nord-americana més tradicional i menys comercialitzada. Recompensen els creadors i intèrprets i els promotors musicals que van a les arrels per revitalitzar-les. I, a més, busquen ser un mitjà de contacte entre els aficionats actuals i la tradició.

El Festival High Rockabilly aplega a Calafell, des de fa alguns anys, els millors grups del gènere, a més de milers d’espectadors, arribats d’arreu del món. La reputació artística del certamen traspassa fronteres, però, a més, té un elevat impacte econòmic al municipi. L’empenta de l’esdeveniment, que es prolonga els dies previs i posteriors, representa un setembre molt bo per al sector hoteler, la restauració i el comerç, amb molts dies de plena ocupació, just quan la temporada d’estiu comença a declinar.