Dimarts, 23 d'abril de 2024
És notícia

Continua el cicle “Música als Jardins” del Museu Pau Casals

Avatar photo

Els concerts tindran lloc doncs, els dissabtes 17 i 24 d’agost de les 19:30 a les 20:15 hores, amb entrada gratuïta i oberta a tot el públic, sense necessitat de fer reserva prèvia

Imatge del Cosmos Quartet. Foto: Cedida

El cicle “Música al Jardins” continua amb la seva programació després de la bona acceptació que han tingut els dos primers concerts d’aquesta edició els dies 3 i 10 d’agost, amb més de 400 persones de públic.

Aquest dissabte dia 17 d’agost serà el torn de Cosmos Quartet, un quartet de corda nascut el 2014 i que el 2018 va ser el guanyador de la 13a edició del Premi BBVA de Música de Cambra Montserrat Alavedra (premi bianual). Amb una extensa trajectòria internacional en l’àmbit de solista, músic de cambra i orquestral per part de tots els seus membres, el quartet ha rebut classes i consells de destacats professors i ha aconseguit un ampli reconeixement i premis diversos malgrat la seva joventut. Actualment el Cosmos Quartet és membre del ’“European Chamber Music Academy” (ECMA), dirigida pels tutors Hatto Beyerle i Johannes Meissl i des de l’octubre de 2018 està cursant el Màster de música de cambra a la Hochschule für Musik de Hannover amb el professor Oliver Wille.

Al Museu Pau Casals, Helena Satué, Bernat Prat, Lara Fernández i Oriol Prat presentaran el projecte “Llums i ombres”, un programa que a través de tres obres, tres compositors i tres segles, ens permetrà copsar i experimentar l’evolució i els grans canvis que la música clàssica occidental ha experimentat des del segle XVIII fins al segle XX. Una primera part de concert amb el contrast entre Schubert i Ligeti, un que crea la música a partir dels ideals de la Il·lustració i per tant desprèn llum i clarividència, i l’altre que utilitza la dissonància com a element principal i acaba guiant-nos cap al terreny de les ombres i la incertesa. I una segona part amb el diàleg entre la claredat i la foscor de Beethoven, que combina de manera magistral la tradició i la innovació i en fa una de les grans obres del gènere.

El dissabte següent, dia 24 d’agost serà el torn del grup Alma 29 International Ensemble, un grup de músics professionals d’arreu del món que un cop cada any o cada dos anys es reuneixen amb un únic propòsit: utilitzar la música com a mitjà per a beneficiar les persones, fent-les gaudir i fomentar l’amor per la música. Músics que durant una setmana assagen junts, aporten noves composicions i s’enriqueixen d’aquesta convivència internacional, d’una manera completament altruista i que al Museu Pau Casals comptaran amb la col·laboració de Luis Ángel de Benito com a presentador i conductor del concert.

Alma 29 International Ensemble compta amb músics destacats com Igor Gruppmam (premi Grammy l’any 1997, director de l’Orquestra Mariinsky de Moscú, concertí de l’Orquestra Filarmònica de Rotterdam, director associat de la Filarmònica de Florida, concertí de la Simfònica de San Diego i de la Simfònica de Londres) i Vesna Stephanovic-Gruppman (premi Grammy l’any 1997, solista de l’Orquestra de Cambra de Munich, de la Filarmònica de Moscú i de la Filarmònica de Praga i sis vegades guanyadora del Premi Nacional de Violí de Iugoslàvia), que tocaran acompanyats de 7 músics més, tots ells de primer nivell.

Els concerts tindran lloc doncs, els dissabtes 17 i 24 d’agost de les 19:30 a les 20:15 hores, amb entrada gratuïta i oberta a tot el públic, sense necessitat de fer reserva prèvia. El cicle “Música als Jardins” tancarà la seva programació d’enguany el següent dissabte dia 31 d’agost amb el Trio Capmany.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

El Circ Raluy Legacy torna a Calafell, per presentar les novetats del seu gran espectacle #THEMAGICFORMULA

Notícia següent

Una menor resulta ferida en un accident de kart a Salou

Notícies relacionades