Calafell crea un pla de rescat de més de 3,3 MEUR

El document reserva 1,3 milions per si calgués una nova injecció econòmica els propers mesos

L’Ajuntament de Calafell ha elaborat un pla de rescat de 3,3 milions d’euros (MEUR) per pal·liar els efectes socials i econòmics causats per la pandèmia de la covid-19. El pla es destinarà a ajuts a les famílies i al teixit econòmic local, així com també recull dues inversions en obra pública. El document també inclou mesures per assegurar la viabilitat econòmica de l’Ajuntament i reserva 1,3 milions per si més endavant calgués un segon pla de rescat en el cas que la situació empitjorés. “La pandèmia ha deixat milers de morts, però també una crisi social i econòmica molt profunda i hi hem de donar resposta”, destaca l’alcalde Ramon Ferré, remarcant que el pla ha estat consensuat amb tots els grups municipals.

El pla de rescat té tres capítols, el més gruixut dels quals són les mesures de protecció social, amb 1,4 MEUR. Els diners es destinaran a ajudes a famílies, a elaborar un pla d’habitatge, reforçar el banc d’aliments i millorar la seguretat per a l’atenció ciutadana. El segon capítol, d’1,12 MEUR es centra en el suport al teixit econòmic, mentre que el tercer apartat, de 740.000 euros, serà per adequar centres escolars i passos soterrats a les vies del tren.

Per finançar el pla, l’Ajuntament de Calafell mobilitzarà el romanent de tresoreria del 2019 i també amortitzarà crèdits per import de 2,66 milions d’euros, fet que suposarà un estalvi d’interessos bancaris i evitarà futurs problemes de tresoreria, destaca el consistori.