A presó un home per cinc delictes contra el patrimoni al Baix Penedès

Se l’acusa de quatre robatoris amb força i un robatori amb intimidació

Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra van detenir el passat 4 d’octubre un home de 21 anys, de nacionalitat marroquina i veí de Cunit (Baix Penedès), com a presumpte autor de quatre robatoris amb força i un robatori amb violència.

El primer dels robatoris el va cometre la nit del 15 d’agost a Cunit quan va robar a l’interior d’una casa. En aquest cas, va accedir sense forçar els accessos mentre els propietaris dormien i va sostreure dos patinets elèctrics valorats en 800 euros.

El segon fet va produir-se la matinada del 27 de setembre en un restaurant del carrer Barcelona de Cunit. El detingut va forçar el bombí d’una de les portes d’accés i va sostreure la caixa enregistradora amb 400 euros i una tauleta valorada en més de 700 euros.

La tarda del 29 de setembre va tenir lloc el tercer dels robatoris a la població de Cunit. El detingut va apropar-se a un grup de joves a l’altura dels Horts i va exigir-li a la víctima, menor d’edat, que li donés el patinet elèctric. Acte seguit, va colpejar-lo fortament a l’esquena i va empentar-lo contra una tanca per aconseguir el botí.

La matinada del 4 d’octubre va robar en un restaurant del passeig Marítim de Coma-ruga del Vendrell. Diverses patrulles van adreçar-se al lloc quan va saltar l’alarma i van comprovar que l’autor havia accedit trencant un dels vidres de la porta principal amb una pedra.

Una hora després una patrulla va localitzar-lo a l’estació de Sant Vicenç de Calders on van detenir-lo perquè coincidia plenament amb la descripció de l’autor que les imatges de la càmera de seguretat havien enregistrat.

En l’escorcoll van localitzar-li un telèfon mòbil, bijuteria, pots petits de pintura, un carregador d’USB, encenedors i altres objectes.

Gestions posteriors d’investigació van permetre relacionar aquest objectes intervinguts amb un robatori amb força que es va cometre poc abans i aquella mateixa nit a l’interior d’un domicili ubicat en el carrer Mir i Geribert del Barri Marítim de Coma-ruga mentre els propietaris dormien a l’interior.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials, va passar el 6 d’octubre a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Vendrell i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.