Movistar es compromet amb veïns i Ajuntament a portar la fibra òptica a Valldemar

Els veïns i l’Ajuntament han arrancat un compromís a Movistar perquè faci arribar la xarxa de fibra òptica a la urbanització Valldemar de Calafell. El compromís inclou el desplegament al veí barri de Montmar i al 50% de Brises que estava a l’aire. L’operadora portarà també la fibra al sector de Valldemar que es troba al municipi limítrof de Castellet i la Gornal.

Movistar tenia els permisos municipals per implantar la fibra a tot el terme municipal de Calafell, ja que aquest era el projecte que havia presentat a l’Ajuntament. Tanmateix, després es va anar desdint pel que feia a les zones més altes del municipi.

El veïnat ha recollit més de 300 signatures de persones interessades en el servei de fibra. Es dóna el cas que des de l’inici de la pandèmia, a Valldemar i barris propers s’hi han instal·lat permanentment moltes famílies que hi tenien la segona residència. S’estima que abans de la covid-19 els habitatges d’aquesta zona amb persones empadronades eren el 30% del total. Ara és el 90%.

Aquest sector del municipi té unes telecomunicacions molt precàries i confiava que l’arribada de la fibra per a solucionar el problema. El “boom demogràfic” del darrer any i mig ho havia agreujat, per la dificultat de teletreballar o estudiar sense fibra. Molts veïns han de recórrer a serveis d’internet per ràdio o de mòdem amb targeta SIM, però amb una velocitat molt baixa per problemes de cobertura. Fins i tot és difícil veure la televisió, ja que el senyal de la TDT és inoperant en amplis sectors, i s’ha d’usar parabòlica.

Inici en tres mesos

Segons l’acord assolit amb Movistar, els treballs començaran en un termini de tres mesos. S’executaran per fases i estaran enllestits en sis mesos més. La comercialització s’iniciarà ja durant les obres i es podria començar a donar servei a mesura que vagin finalitzant-se els diferents sectors.

El tinent d’alcalde de Territori de l’Ajuntament, Miguel Ángel Perín, explica que “el compromís de la companyia és molt important, perquè tanquem un problema que en teoria ja estava resolt, però que s’havia reobert”. Perín afegeix que “estarem vigilants perquè Movistar compleixi l’acord, perquè els veïns de Valldemar, Montmar i Brises tenen el mateix dret que els de la resta del municipi a accedir als serveis de telecomunicació més avançats”.