L’Ajuntament de Vilafranca ha contractat sis persones en plans d’ocupació

Els perfils de les persones contractades són, per una banda, una auxiliar administrativa per donar suport al Servei d’Habitatge i dues agents cívics per donar suport a la Policia Local

Imatge de l'Ajuntament de Vilafranca. ACN

El programa Treball i Formació, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya, ha permès a l’Ajuntament de Vilafranca la contractació com a plans d’ocupació a sis persones de diferents perfils professionals.

 

Aquesta subvenció és una mesura extraordinària i urgent per pal·liar les situacions derivades del COVID-19, adreçades a aquelles persones que van perdre la feina a partir del 16 de març de 2020 i a persones en risc de caure en situació d’atur de llarga durada, no perceptores de cap tipus de subsidi ni ajut, donat que aquests dos col·lectius han estat els més afectats per l’estat d’alarma i la crisi generada.

 

Els perfils de les persones contractades són, per una banda, una auxiliar administrativa per donar suport al Servei d’Habitatge i dues agents cívics per donar suport a la Policia Local, en les incidències a la via pública i en el control a les entrades i sortides de les escoles i als mercats municipals, tant sedentaris com ambulants. Per altra banda, s’han contractat a tres persones per  desenvolupar tasques de suport i atenció al Servei de la Gent Gran i al Servei de Voluntariat i Participació.

 

En tots els casos, les persones participants rebran formació de caràcter transversal (prevenció de riscos laborals, recerca de feina, comunicació i treball en equip) i es dissenyarà un itinerari individual d’inserció, amb l’assessorament tècnic ofert des del Servei d’Ocupació.

 

Els contractes de plans d’ocupació permeten a les persones aturades retornar al món laboral, ampliar la seva experiència professional i la seva formació, i millorar les seves competències tècniques. Amb tot, permet incrementar l’índex d’ocupabilitat i el retorn al mercat laboral.

 

El requisit indispensable per poder accedir a aquestes contractacions és estar inscrit/a al SOC com a demandant d’ocupació.