La ciutadania de Calafell ha elegit 24 projectes en els pressupostos participatius dels últims quatre anys

Avatar photo

La inversió realitzada en aquest període ha estat de 2,3 milions d’euros

La ciutadania ha elegit 24 projectes en els pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calafell en els últims quatre anys. La inversió realitzada en aquests 24 projectes és de 2.330.750 euros. Aquestes xifres indiquen el pes de la participació ciutadana en la presa de decisions sobre les millores que es fan al municipi i es fan públiques coincidint amb una nova votació popular, la cinquena.

Entre les iniciatives ja realitzades, hi ha la solució a les inundacions del carrer Pescador, el pàrquing del Clos del Beco, l’adequació de les colònies de ganes o noves instal·lacions esportives, com la pista atlètica del Vilarenc o les de la platja de Segur, entre altres. També la recuperació del patrimoni mariner del municipi o diverses millores als centres escolars.

Hi ha projectes de més volum, com la creació d’un parc públic a Mas Mel, que en les seves dues fases ha guanyat sengles convocatòries de pressupostos participatius, que encara no han pogut començar. La tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Helena Rubio, explica: “Hi ha projectes votats que tenen una entitat que dificulta executar-los immediatament. Això no vol dir altra cosa que es faran més endavant, potser al cap d’un any o dos, però mentrestant els diners estan previstos i guardats”.

A decidim.calafell.cat pot consultar-se l’estat d’execució de cadascun dels projectes.

La votació actual
Recordem que la votació de les propostes finalistes dels pressupostos participatius 2022 és oberta fins al 29 d’octubre. Hi poden participar les persones empadronades de més de 16 anys, mitjançant la plataforma de participació electrònica decidim.calafell.cat.

Les propostes finalistes són un total de 28. Cada persona pot votar diferents propostes fins a exhaurir el límit de 500.000 euros, que és l’import que l’Ajuntament sotmet a decisió directa de la ciutadania. Totes les iniciatives finalistes han passat el filtre de viabilitat tècnica, compleixen el reglament de pressupostos participatius i han estat validades pel Consell Ciutadà, el màxim òrgan de participació municipal.

L’àrea de Participació Ciutadana de l’Ajuntament posa diversos recursos a disposició de la ciutadania que no tingui connexió a Internet o no estigui avesada a fer servir plataformes electròniques de participació. Aquestes persones poden anar, de dilluns a divendres i de 10 a 13 hores, al centre cívic Cinema Iris, la biblioteca Casa Nova de Segur o la biblioteca Ventura Gassol. Hi trobaran equip informàtic amb connexió i suport humà per votar i també per registrar-se, si és el cas.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Notícia anterior

S’aixecaran les restriccions d’accés als aeroports ‘en els pròxims dies’

Notícia següent

El teu gos sofreix sordesa?

Notícies relacionades