S’acaba la zona blava gratuïta al Vendrell i Calafell

El pagament es reactivarà l'1 de juny

Imatge d'un parquímetre de zona blava a Calafell. (Cedida)

La gratuïtat de la zona blava al Vendrell i Calafell ha arribat al seu punt final. Els ajuntaments dels dos municipis han decidit reactivat el pagament, que va quedar desactivat a mitjans de març a causa de l’estat d’alarma. Així doncs, el pròxim dilluns 1 de març es tornarà a pagar la zona blava a les dues localitats del Baix Penedès, tal com ja s’està fent en altres municipis. Argumenten que l’increment de la mobilitat i la reactivació del comerç fan necessaris una rotació de vehicles als carrers més cèntrics.

Al Vendrell, l’1 de juny s’activarà la zona blava del centre de la ciutat, però durant les tres primeres setmanes, a Coma-ruga només entrarà en funcionament els cap de setmana. Així doncs, al barri marítim la zona blava s’activarà el dissabte 6 de juny i no serà fins al 20 de juny que s’activarà de forma permanent fins al final de la temporada d’estiu. Des del consistori apunten que l’empresa concessionària dels parquímetres dura a terme mesures de neteja i desinfecció, però tot i això recomanen l’ús de guants.

Pel que fa a Calafell, des de l’Ajuntament recomanen que els pagaments es facin a través de l’aplicació de telèfon mòbil Aparcar Calafell, per així evitar tocar els parquímetres. A més, informen que la zona taronja a la zona de la platja de Segur, encara no entrarà en funcionament fins a l’1 de juliol.