L’Oficina de Treball del Vendrell es trasllada a la seva nova ubicació aquest divendres

Les noves oficines s'ubicaran al carrer Sant Xavier

Imatge de la nova ubicació de l'Oficina de Treball del Vendrell al carrer Sant Xavier. JULIO COLLADO

A partir d’aquest divendres, 7 d’agost, l’Oficina de Treball del Vendrell que es troba al Camí Reial es trasllada a la seva nova ubicació al carrer Sant Xavier, segons informa el SOC a la seva pàgina web. Estava previst que el trasllat s’hagués produït la passada tardor, però finalment la posada en funcionament ha hagut d’esperar uns mesos. Junt amb el SOC, també es traslladarà el Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE).

El trasllat a unes noves oficines era una necessitat que es reclamava des de feia temps, ja que les actuals havien quedat petites per poder atendre tota la població. El Baix Penedès és una de les comarques més afectades per l’atur en els últims anys, el que ha comportat un augment considerable de gent en unes oficines que no estaven preparades. L’espai d’espera és insuficient, les sessions grupals s’havien de fer a un altre edifici i no es complia la normativa pel que fa al pas dels cotxets de nadons i de les cadires de rodes.

No obstant això, un dels grans problemes era que la falta d’espai no permetia augmentar el personal de l’Oficina de Treball, motiu pel qual a principis de 2019 la Generalitat va optar per adquirir un local més gran al carrer Sant Xavier, a pocs metres del Pont de França, i adequar-lo per poder traslladar-hi el Servei d’Ocupació.

Les noves oficines tenen uns 700 metres quadrats, el doble del que té l’actual, la qual cosa permetrà tenir més espai per a l’espera dels usuaris, atenció més personalitzada i sessions grupals al mateix lloc. A més, es podrà ampliar la plantilla i contractar més personal.

Per la seva banda, davant el trasllat previst de l’Oficina de Treball, l’Ajuntament de Vendrell va ampliar un tram de vorera de trenta metres de llargada davant la nova ubicació al carrer Sant Xavier per tal de facilitar l’accés dels usuaris i no perjudicar la seguretat dels vianants.