L’Ajuntament del Vendrell avisa que les mascaretes transparents no supleixen les sanitàries

Només s’han d’utilitzar en moments puntuals i guardant la distància de seguretat

Després que el Departament d’Educació hagi alertat a l’Ajuntament del Vendrell que les mascaretes transparents que es van repartir a les escoles del municipi no estaven homologades i no protegien correctament, des del consistori han volgut puntualitzar que aquestes mascaretes no substitueixen les quirúrgiques i que només s’han d’utilitzar de manera puntual.

L’Ajuntament vendrellenc va repartir 400 d’aquestes mascaretes la setmana passada. Uns elements que, sobre el paper, ajudarien a facilitar la comunicació entre docents i alumnes, especialment aquells que tenen necessitats especials. Però Educació, d’acord amb un informe del Departament de Treball, ha alertat els directors que el seu ús no garanteix una protecció efectiva als usuaris davant la covid-19 i no es pot portar durant més de 40 minuts seguits.

No obstant això, la regidora d’Educació a l’Ajuntament del Vendrell, Silvia Vaquero, ja va manifestar durant el repartiment de les mascaretes que aquestes no suplien les quirúrgiques que els docents ja porten habitualment. “Hem de recordar que no són un substitut de la mascareta sanitària, sinó que aquesta mascareta transparent que facilita la comunicació i l’aprenentatge, així com la lectura dels llavis i la comunicació no verbal, s’ha d’utilitzar amb una certa distància, quan el mestre estigui a la seva taula o donant classe i els alumnes estiguin al seu lloc escoltant les explicacions”, va puntualitzar la regidora.