El 70% dels infants de 2 anys del Vendrell preinscrits al curs gratuït de P2

Avui s’han presentat les dades de la preinscripció a les escoles bressol municipals per al curs  2021-2021, que s’ha fet totalment de forma telemàtica i les famílies han comptat amb el suport de l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), del Punt Connecta de l’Hotel d’Entitats i dels Punts  d’Accés TIC de l’espai municipal Benvingut Socias i de Coma-ruga.  

Del total de 369 places (38 reservades a infants amb necessitats educatives especials) en el  conjunt de les cinc escoles bressol municipals (El Puig, Ralet Ralet, Mestral, Botafoc i El Riuet), s’han ofertat 249 places per a famílies que podien sol·licitar per primer cop una plaça d’escola  bressol municipal, sobre les quals s’han rebut 173 sol·licituds durant la preinscripció. La resta de  places estaven reservades a la confirmació de continuïtat per part de famílies que ja tenen infants  matriculats aquest curs 2020-2021.  

Un 67,5% d’infants empadronats al Vendrell nascuts el 2019 seran escolaritzats al grup P2  que al curs 2021-2022 serà gratuït  

Pel que fa a la preinscripció al grup P2, que al curs 2021-2022 serà gratuït, dels 320 infants  empadronats al Vendrell nascuts a l’any 2019 i que el curs que ve podrien estar escolaritzats en  aquest nivell de 2 a 3 anys, 216 tenen assignada una plaça.  

D’aquests 216 infants, 106 ja estan matriculats aquest curs 2020-21 al nivell d’1 a 2 anys i les  seves famílies han confirmat la continuïtat a P2 (2-3 anys) per al curs 2021-22, i 110 han estat  preinscrits per primer cop per sol·licitar una plaça en una escola bressol municipal.  

Respecte al curs 2020-21 en què hi han matriculats 113 infants a P2, al proper curs hi haurà un  augment de 103 infants en què aquest nivell de 2 a 3 anys.  

Des de l’OME s’ha treballat per garantir que totes les famílies amb infants nascuts al 2019  tinguessin tota la informació i el suport necessaris per poder formalitzar una preinscripció al grup  P2 en alguna de les escoles bressol municipal. L’objectiu de la universalització i gratuïtat del nivell  de 2 a 3 anys és que totes les famílies, sigui quina sigui la seva situació socioeconòmica, puguin  optar a l’escolarització dels seus fills i filles com un recurs al seu abast.  

La regidora d’Educació, Silvia Vaquero, ha recordat que “la gratuïtat del grup P2 de les escoles  bressol municipals és una mesura pionera de país que té com a objectiu que l’educació sigui un  ascensor social que ha de reforçar la cohesió i la convivència al nostre municipi”.  

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha valorat que “la preinscripció a les escoles bressol  municipals ha estat un èxit perquè al proper curs es doblarà el nombre d’infants escolaritzats a P2,  cosa que millorarà l’èxit educatiu, la inclusió escolar i la cohesió social”. 

Redacció

La Ciutat és un diari de proximitat que cobreix tota l'actualitat local de les poblacions de Barcelona, Tarragona, Lleida, Terres de l'Ebre, Baix Gaià, Baix Penedès i Reus.

Missatges recents

Un nen es perd en una platja de Barcelona amb la torre de salvament tancada

Un nen, d'uns cinc anys, s'ha perdut aquest dissabte al matí a la platja de…

13 minuts fa

Un despreniment de catenària deixa Barcelona i Madrid sense connexió amb tren d’alta velocitat

El despreniment de la catenària entre les localitats d'Alhama de Aragón i Ariza ha deixat…

29 minuts fa

La vicepresidenta Estefania Rufach felicita Baldomar en el seu 10è aniversari de l’EMD

La vicepresidenta segona de la Diputació de Lleida i vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania…

43 minuts fa

Reus inaugura els nous espais del Parc de les Olors i el Jardí Agrari del Camp

Aquest dissabte 21 de maig s’han inaugurat oficialment els nous espais creats dins del projecte…

57 minuts fa

Viola a la seva amiga íntima tornant de festa

L’Audiència de Girona ha condemnat a 9 anys i mig de presó l’acusat de violar…

2 hores fa

Un home fa més de 40 abusos sexuals en què es feia passar per menor

La Guàrdia Civil ha detingut per més de 40 delictes d'abusos sexuals un home de…

3 hores fa

Esta web utiliza cookies.