El concurs ‘Vilafranca Natura Al Balcó’ enceta els actes de primavera “Renaturalitzem”

Amb l'objectiu de fomentar el verd urbà en balcons, patis i jardins

Aquesta primavera, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès programa diferents actes per donar a conèixer els espais verds de la ciutat i el seu entorn més proper, i promoure el verd de proximitat. Dissabte 23 d’abril, coincidint amb Sant Jordi, comença el concurs d’Instagram #VilafrancaNaturaAlBalcó22, amb l’objectiu de fomentar el verd urbà en balcons, patis i jardins.

Els participants poden penjar una fotografia o vídeo d’un balcó o pati naturalitzat, des del 23 d’abril i fins al 31 de maig, i obtenir diferents premis econòmics que es podran bescanviar per plantes i flors a les floristeries locals. Igual que en els darrers anys, s’han establert dues categories: Balcons i finestres, i Jardins i patis interiors. Així mateix, també hi haurà un premi addicional per a un balcó o jardí de la comarca.

Durant els mesos d’abril i maig, es preveuen altres actes com ara tallers per aprendre a sembrar i plantar al Mercat dels Dissabtes, passejades guiades per conèixer plantes dels parcs de Vilafranca i de l’entorn proper, una actuació de neteja a la muntanya de Sant Pau organitzada conjuntament amb Penedès Verd, o un taller per aprendre a fer Hotels d’insectes, a l’Hort de Cal Gallina, organitzat per l’ADF La Carrerada. Així mateix, hi haurà un curs de formació en Horticultura Ecològica els dimecres 20 d’abril i 27 d’abril, i 4 i 11 de maig, a les 19h a l’Escorxador. Cal inscripció prèvia a mediambient@vilafranca.cat

Beneficis d’un entorn verd

Viure a prop de la natura i els espais verds fomenta els vincles socials, la pràctica esportiva, millora la salut mental i redueix els riscos de patir malalties cardiovasculars. L’arbrat viaria i les zones verdes ajuden a regular el microclima minimitzant l’efecte ‘illa de calor’, filtren contaminants atmosfèrics i absorbeixen CO2, entre d’altres beneficis.